Sass: Min tid i politik er udrandt

Henrik Sass Larsen stopper i Folketinget og Socialdemokratiet. Han skal være direktør i brancheforeningen for kapitalfonde efter næsten 20 år i Folketinget.

»Tak til alle jer, der har været med på den lange rejse. Og pas godt på Socialdemokratiet – det er det bedste, vi har!« skriver Henrik Sass Larsen på Facebook om sin afsked fra Folketinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Henrik Sass Larsen (S), der ved årsskiftet tiltræder som ny direktør i brancheforeningen for venture- og kapitalfonde samt businessangels, DVCA, skriver på Facebook, at han udtræder af Folketinget pr. dags dato.

»Kære alle,« indleder Henrik Sass Larsen et opslag på Facebook, hvor han fortæller, at han nu siger farvel til dansk politik og Folketinget efter næsten 20 år. Her fortæller han også, at han føler sig privilegeret og glad over at have været en del af Socialdemokratiets ledelse gennem mange år.

»Men det har ligeledes været klart for mig siden valget, at min tid i politik er udrandt,« skriver Sass Larsen, der var udset en tung ministerpost inden valget, men som følge af en depression valgte ikke at stille sig til rådighed for Mette Frederiksen, da hun skulle sætte sit ministerhold. Han var i en periode i foråret sygemeldt.

»At jeg nu fremover vil have mulighed for at fokusere på udvikling af vækst og arbejdspladser gør, at jobskiftet bliver en glædelig overgang. Som vækst- og erhvervsminister var netop samarbejdet med erhvervet om lov, rammebetingelser og vækstplaner indbefattet af, hvad jeg erindrer som den bedste tid i mit politiske virke,« skriver Henrik Sass Larsen videre.

Han oplyser desuden, at han pr. dags dato vil afslutte sit partipolitiske og parlamentariske virke.

I stedet vil han fokusere på, hvordan man kan skabe vækst, nye virksomheder og velstand.

»Tak til alle jer, der har været med på den lange rejse. Og pas godt på Socialdemokratiet – det er det bedste, vi har!« lyder det afslutningsvis fra Sass Larsen, der ellers meldte sig tilbage på Christiansborg for 14 dage siden.

»Jeg har bedt om at få lov til at koncentrere min arbejdsindsats omkring Socialdemokratiets historiske virke – et område, som dem, der kender mig, ved altid har haft min store interesse. Dermed også et farvel til posten som statsrevisor,« lød det fra Sass 4. september.

Hverken Sass selv eller Socialdemokratiet har ønsket at præcisere, hvad hans rolle skulle have været.