Henrik Sass forlader politik: Skal være direktør for kapitalfonde

Henrik Sass Larsen forlader folketinget og bliver højst overraskende direktør i brancheforeningen for kapitalfonde, DVCA.

Portræt af Henrik Sass Larsen (S) fotograferet den 9. maj 2018 i anledning af han udgiver en bog. Henrik Sass Larsen (S) vil legalisere hash og afkriminalisere hårde stoffer, fremgår det af ny debatbog. Det skriver Ritzau, onsdag den 16. maj 2018.. (Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Det er et af årets absolut mest opsigtsvækkende jobskifter.

Tidligere på året blev Henrik Sass Larsen (S) sygemeldt med depression. Siden blev han genvalgt til Folketinget, hvorefter han oplyste, at han ikke stod til rådighed som mulig minister i den nye S-regering. For 14 dage siden vendte han tilbage til Folketinget og annoncerede, at han skulle beskæftige sig med »Socialdemokratiets historiske virke«.

Nu forlader Henrik Sass Larsen så Folketinget til fordel for jobbet som administrerende direktør i brancheforeningen for kapitalfonde, DVCA.

Henrik Sass Larsen forlader Folketinget ved udgangen af september efter at have været medlem i næsten 20 år. Heraf en lang årrække i ledelsen af Socialdemokratiet og erhvervs- og vækstminister fra 2013-15.

»Jobbet som direktør i DVCA ligger i naturlig forlængelse af det, jeg har arbejdet med i min politiske karriere. Jeg glæder mig til at fokusere på udvikling af vækst og arbejdspladser i Danmark. Ikke mindst som vækst- og erhvervsminister var det netop samarbejdet med erhvervslivet om love, rammebetingelser og vækstplaner, der havde min meget store opmærksomhed. Jeg ser frem til at løfte opgaven sammen med mange gode kræfter i DVCA,« siger Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.

Den 1. januar 2020 sætter Henrik Sass Larsen sig i direktørstolen hos DVCA, der er brancheforening for venture- og kapitalfonde og business angels - dvs. investorer, som arbejder med at udvikle private danske virksomheder. Investorerne er medejere i virksomheder med samlet set 100.000 ansatte og en omsætning på over 100 mia. kr.

»Jeg er meget glad for, at Henrik Sass Larsen har sagt ja til at blive DVCA's nye adm. direktør. Henriks politiske CV taler for sig selv og jeg kender ham som et menneske, der er utrolig motiveret for at hjælpe dansk erhvervsliv og ikke mindst iværksættere,« siger bestyrelsesformand Christian Frigast fra DVCA.

I et opslag på Facebook uddyber Henrik Sass Larsen beslutningen og siger samtidig farvel til livet som politiker:

»I dag vil således være afslutningen på mit parlamentariske og partipolitiske virke. I stedet vil mine kræfter blive fokuseret på, hvordan vi skaber vækst og nye virksomheder og velstand, og det glæder jeg mig helt usigeligt meget til!«