Mette F frygter ikke længere italienske tilstande i Danmark

Mette Frederiksen fortryder ikke, at hun har brugt Italien som skræmmescenarie i kampen mod coronavirus.

Partilederdebat på Statens Museum for Kunst i København, torsdag den 14. maj 2020. DR og TV 2 har sammen inviteret partilederne til debat under overskriften 'Hvordan får vi Danmark tilbage?'. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frygten for italienske tilstande i Danmark i forbindelse med coronavirus er manet til jorden.

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) forud for en partileder debat på DR og TV2 torsdag.

»Jeg går ikke rundt i dag og frygter, at sundhedsvæsnet ikke kan følge med, eller at vi ser en situation, som vi har set i den sydlige del af Europa.«

»Coronavirusset er kommet ned et sted, hvor der er styr på den i Danmark,« siger Mette Frederiksen.

Statsministeren bliver samtidig spurgt til, om hun fortryder, at hun flere gange på pressemøder om coronavirusset har brugt Italien som skrækscenarie for, hvordan Danmark kunne se ud, hvis der ikke blev lukket ned i tide.

»Det er da det sidste, jeg kommer til at fortryde i mit liv,« lyder det resolut fra statsministeren, som svar på spørgsmålet.

»Grunden til at vi ikke har den overdødelighed eller et sundhedsvæsen, der er brudt sammen, det var fordi, der var nogle, der turde at træffe beslutningen om at lukke ned på det rigtige tidspunkt,« siger Mette Frederiksen.

Forud for torsdagens partilederdebat sendte statsministeren et brev til de øvrige partiledere, hvor hun indkaldte til nye forhandlinger i næste uge om en yderligere genåbning af fase 2.

Hun åbnede op for, at kulturlivet kunne åbne tidligere end planlagt.

Flere partiledere har meldt ud, at de allerede er klar til at forhandle med det samme, og derfor ikke vil vente til næste uge.

Her påpeger Mette Frederiksen, at Statens Serum Institut og ekspertgruppen, der regner på, hvordan antallet af indlagte vil udvikle sig i fase 3 og 4, først skal have tid til at regne på tingene, inden der forhandles yderligere.

/ritzau/