Medie: Regeringen vil holde diskoteker lukket i flere måneder endnu

I et udspil til forhandlingerne om genåbningens fase fire fremgår det, at nattelivet må holde lukket et stykke tid endnu.

 
Coronavirussen er stadig i Danmark, og smitten er steget igen. Få overblikket her. Video: Sundhedsstyrelsen/Bo Amstrup/Mads Claus Rasumussen/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oda Jørgensen. Fold sammen
Læs mere

Ifølge Ekstra Bladet skal landets diskoteker og natklubber holde lukket i noget tid endnu.

Det fremgår af et udspil til en aftale, som blev lagt på bordet til forhandlingerne på Christiansborg om genåbningens fase fire. I udspillet fremgår det ifølge Ekstra Bladet, at diskoteker og natteliv skal holde lukket indtil 31. oktober i år.

I udspillet er det ikke specficeret, hvad natteliv konkret dækker over.

Forhandlingerne om genåbningens fase fire mellem regeringen og Folketinget sluttede sent i aftes uden, at man var nået til enighed om en aftale. Det er derfor ikke sikkert, at nattelivet skal holde lukket til 31. oktober.

Faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, har tidligere udtalt, at han har meget svært ved at forestille sig, »at der er nogen sundhedsfaglige argumenter for at åbne yderligere, når vi ser, at smitten har været stigende de seneste uger.«

Statens Serum Institut har udarbejdet et notat, som partierne skal drøfte genåbningens fase fire ud fra. Heri står der blandt andet, at nattelivet udgør en betydelig risiko for smittespredning:

»(...) åbningen af diskoteker, spillesteder og natteliv indebærer en betydelig generel risiko for smittespredning, idet det rummer en række direkte risikofaktorer for øget smittespredning af covid-19, og den negative effekt af smitterisikoen øges, da kontakter i høj grad vil ske på tværs af kontaktnetværk.«

I morgen fortsætter forhandlingerne genåbningen på Christiansborg. Udover spørgsmålet om genåbningen af nattelivet er der lagt op til en forlængelse af forsamlingsforbuddet på 100 personer.

Også en ophævelse af kravet til udenlandske turister om seks overnatninger i Danmark er på bordet.