Lars Løkke tager en »mental pause« til søs: Får fuld løn imens

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal ud at sejle i tre uger, mens han deltager i et TV-program til Discovery Networks. Under optagelserne får han fuld løn fra Folketinget.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), stikker tre uger til søs for at være med i optagelserne til TV-programmet »Over Atlanten«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) stikker tre uger til søs som deltager i TV-programmet »Over Atlanten«.

26. november stævner han ud fra Lanzarote, hvor han efter tre uger – afhængig af vind og vejr – gerne skulle lægge til kaj i Caribien.

»Jeg har i lang tid gået med tanken om at tage en mental pause. Trække stikket og gå fuldstændig offline i en periode. Den mulighed har jeg fået nu,« oplyser Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Ifølge Ekstra Bladet får den tidligere Venstre-formand fuld løn fra Folketinget, mens han er ude at sejle med TV-programmet.

Uvist, om der tiltræder en suppleant

Ekstra Bladet har været i kontakt med Venstre, som ikke vil oplyse, om der kommer en suppleant i Lars Løkkes Rasmussens sted.

Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, oplyser at, den tidligere statsminister ikke har haft en normal uge i 14 år, og at det er Lars Løkkes Rasmussens egen beslutning.

I flere tilfælde har det ellers været kutyme med en suppleant, når et folketingsmedlem er væk i længere tid, for eksempel når en folketingsdelegation tager til New York for at deltage i FNs generalforsamling, der normalt også tager tre uger.

Discovery Network, som står for programmet, vil ikke oplyse, om Lars løkke Rasmussen får honorar for at deltage i programmet.

Med på sejlturen er også TV-værten Felix Smith, TV-kokken Umut Sakarya, tidligere deltager i Den Store Bagedyst Ditte Julie Jensen, skuespiller Johannes Nymark og tidligere svømmer Sarah Bro.