Lars Løkke og Kristian Jensen trækker sig fra Venstres top

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trækker sig fra formandskabet i Venstre. Det sker efter ugers voksende uro i det store oppositionsparti. »Tak for mange gode år,« skriver Lars Løkke på Twitter, og en rørt Kristian Jensen bekræftede på et pressemøde i Brejning.

 

Hele formandskabet i Venstre har trukket sig lørdag formiddag. Det sker efter dramatiske uger i partiet.

Afgående formand Lars Løkke Rasmussen offentliggjorde sin tilbagetrækning på Twitter, hvorefter næstformand Kristian Jensen bekræftede hele formandskabets afgang på et pressemøde kort efter.

»Vigtigt at holde fast i sin selvrespekt,« lyder det fra den nu tidligere formand Lars Løkke Rasmussen på Twitter, efter at han havde forladt hotellet i Brejning af en bagudgang uden at snakke med pressen.

Kristian Jensen derimod gik pressen i møde i solen efterfølgende og meddelte sin afgang.

»Jeg har igennem længere tid og med stadig mere alvor lyttet til Venstres bagland ønske om at få en ny start med et nyt formandskab,« lød det fra en tydeligt rørt Kristian Jensen.

»Jeg tror, vi er mange, der har en del af ansvaret. Jeg skal gerne tage min del af skylden på mig,« lød det videre.

»Jeg har forsøgt at være loyal over for det, som jeg mener, er Venstres dna. Det er borgerligt liberal parti.«

Kristian Jensen bekræftede på pressemødet, at han i søndags havde tilbudt Lars Løkke, at de samlet trak sig fra formandskabet i fællesskab. Et tilbud som Lars Løkke skulle have afvist.

Kristian Jensen fortalte videre, at han igen på Forretningsudvalgets møde fredag aften havde tilbudt det samme, og da Lars Løkke havde afvist igen, meddelte næstformanden, at han agtede at stille op mod Lars Løkke i et kampvalg.

Nu er de begge ude af formandskabet i partiet.

Fredag aften holdt Venstres Forretningsudvalg et seks timer langt møde, hvor de diskuterede krisen i Venstre.

En diskussion, der er endt med, at Lars Løkke nu har trukket sig fra formandsposten og Kristian Jensen fra næstformandsposten.

Formandskabet i partiet har været til debat i flere uger, og der har været udtrykt mistillid fra dele af partiet, der den seneste uge har opfordret formandskabet til at gå af.

Siden 2009 har Lars Løkke siddet som formand i partiet og Kristian Jensen på næstformandsposten.

Lars Løkke sad i årene fra 1998 til 2009 som næstformand, før han overtog stolen for bordenden.

Det har tidligere ligget i kortene, at Kristian Jensen - ligesom Lars Løkke i sin tid gjorde - naturligt skulle overtage formandsposten efter Lars Løkke, men det er altså ikke længere tilfældet.

Den samlede presse spurgte Kristian Jensen, hvor stor en skuffelse det er for ham, at han ikke bliver formand for Venstre. Hans stemme knækkede, da han svarede:

»Det tror jeg slet ikke, der er ord til at beskrive.«

Da pressen spurgte Kristian Jensen, om dagens begivenheder var retfærdige, var svaret klart:

»Der er intet, der er retfærdigt i politik.«

Dermed skal partiet finde en ny formand og næstformand.