Dramatisk Venstre-møde udsat til lørdag morgen

Efter seks timer endte mødet i Venstres Forretningsudvalg fredag aften uden en afklaring.

Arkivfoto. Diskussionen om Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens fremtid i spidsen for Venstre blev fredag aften udskudt efter et mere end seks timer langt møde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Kort før midnat fredag aften blev mødet i Venstres Forretningsudvalg på Hotel Comwell Kellers Park i Brejning lidt uden for Vejle suspenderet.

Mødet begyndte klokken 18 og varede altså i seks timer, uden det lykkedes de tilstedeværende medlemmer at nå frem til en endelig konklusion om formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensens fremtid i spidsen for partiet.

Mødet genoptages ifølge Berlingskes oplysninger klokken ni lørdag morgen.

Dermed skal Forretningsudvalget mødes blot en time før, at Venstres Hovedbestyrelse efter planen skal mødes samme sted klokken 10.

Mødet kommer efter flere ugers pres på ledelsen i Venstre, hvor flere medlemmer af baglandet åbent har krævet, at formandsskabet trækker sig for at skabe ro.

De seneste dage har også flere folketingsmedlemmer åbent undsagt formand og næstformand, og så sent som fredag meldte Venstres mangeårige folketingsmedlem og tidligere minister Bertel Haarder ud, at han ikke ser andre veje frem for partiet end at skifte formanden ud.

»Den langvarige strid er helt uholdbar i længden,« lød det fra Bertel Haarder i et opslag på Facebook, hvor han også gjorde det klart, at »et formandsskift forhåbentlig kan bringe afklaring og fred«.

Venstres Forretningsudvalg mødtes fredag klokken 18 på Hotel Comwell Kellers Park i Brejning nær Vejle. Mødet blev afsluttet uden konklusion og genoptages lørdag klokken 9, inden Hovedbestyrelsen samles samme sted klokken 10. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

Uroen er opstået, efter at Kristian Jensen i et interview i Berlingske undsagde Lars Løkke Rasmussens ambition fra valgkampen om at gå efter at danne en regering hen over midten.

Siden krævede partinestor Claus Hjort Frederiksen, at Kristian Jensen på den baggrund trak sig som næstformand, fordi han i Hjorts øjne havde ageret illoyalt.

Løkke har på trods af modstanden slået fast, at han vil blive som formand for Venstre og føre partiet frem mod næste valg og søge opbakning til det på partiets landsmøde. For at få afklaret situationen, har han opfordret Hovedbestyrelsen til at fremrykke landsmødet til september. Det skulle ellers efter planen først være afholdt i midten af november.

Kristian Jensen har endnu ikke forholdt sig til, at bl.a. kommuneformændene i hans egen region, Midtjylland, har opfordret både ham og Løkke til at gå af.

Både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen sidder i Forretningsudvalget, der har 24 medlemmer i alt, og de var begge til stede på mødet fredag aften.

Hovedbestyrelsen har 132 medlemmer – også her sidder Løkke og Jensen – og mødes på Hotel Comwell Kellers Park lørdag klokken 10.