Konkurrenter roser Radio24syv

Der er flere roser fra ledelsen af det jysk-fynske mediesamarbejde, der søger at overtage FM4-kanalen fra Radio24syv. »Radio24syv har vitterligt skabt noget, der er anderledes på radiomarkedet,« siger Anne-Marie Dohm, der skal lede det jysk-fynske samarbejde.

»De har gjort det godt og fået succes med det og det er ikke let,« siger Anne-Marie Dohm til Berlingske om Radio24syv. Den tidligere rektor for Danmarks Journalisthøjskole og DR-chef skal lede arbejdet med at ansøge den fjerde radiokanal på vegne af et jysk-fynsk mediesamarbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjerne Bergius Hermansen/DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meddelelsen torsdag fra koncernchef i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, om at Berlingske Media og PeopleGroup ikke agter at få fornyet Radio24syvs sendetilladelse, bliver modtaget med blandede følelser fra lederne i det konkurrerende mediesamarbejde, der ønsker at stå bag en ny radiokanal.

Anne-Marie Dohm, der har fået ansvaret for ansøgningen og den eventuelle efterfølgende opbygning af en ny radiokanal for syv jysk-fynske mediehuse, siger, at Radio24syv »vitterligt har skabt noget, der er anderledes på radiomarkedet«.

»De har gjort det godt og fået succes med det og det er ikke let,« siger Anne-Marie Dohm til Berlingske.

Hun minder om, at der er endnu en hel måned til, at ansøgningerne skal foreligge, og at de jysk-fynske medier indtil da fokuserer på at lave deres egen ansøgning.

»Lad os se, hvem og hvor mange der byder ind. Jeg håber, der kommer flere ansøgere selvfølgelig, for det ville være godt for det danske mediemarked, at så mange som muligt byder nysgerrigt ind på muligheden for at lave et radioalternativ i Danmark,« siger Anne-Marie Dohm, der tidligere har været rektor på Danmarks Journalisthøjskole.

Når syv regionale og lokale mediehuse med Jysk Fynske Medier i spidsen vil byde ind på FM4-licensen i det kommende udbud, sker det sammen med partnerne Aarhus Universitetsforlag og Folkeuniversitet.

Forlagsdirektør på Aarhus Universitetsforlag, Carsten Fenger-Grøndahl, kalder det »superærgerligt«, at Radio24syv ikke skal fortsætte i sin nuværende form.

»Det er klart, at jeg står lidt ambivalent i mine følelser, når Radio24syv har besluttet ikke at genansøge, for vi vil selvsagt gerne vinde udbudsrunden, og nu bliver det med en stærk konkurrent mindre. Men helt spontant ærgrer det mig som almindelig radiolytter, at radioen forsvinder,« siger Carsten Fenger-Grøndahl.

Han siger om Radio24syv, at de har stået for en helt ny måde at lave radio på i Danmark, og at radioens særkender må inspirere enhver, der vil lave radio fremover.

»Deres taleprogrammer har givet plads til værter med klare meninger, værter der er interessante, som ikke bare skubber gæster og indhold, og de har gjort det med stor flair for spontanitet og improvisation,« siger Carsten Fenger-Grøndahl.

Han påpeger, at det er tydeligt, at landets anden store taleradio P1 har lært meget af Radio24syv.

»I dag kan jeg ikke altid med det samme sige, om det er P1 eller Radio24syv, min kone har tændt for, når jeg træder ind ad døren,« siger Carsten Fenger-Grøndahl.

Også rektor på Folkeuniversitetet, Sten Tiedemann, giver Radio24syv en rosende afskedssalut.

»Radio24syv har været gode til at lave radio i ørehøjde med lytterne, og er nået rigtig bredt ud i befolkningen,« siger Sten Tiedemann.

Radio24syvs farvel til udbudsrunden kommer ikke til at ændre på den ansøgning, som de jysk-fynske medier er ved at forberede, siger han.

»Vores ambitioner vil uændret være så høje som muligt, også fordi vi må regne med, at flere kommer til med ansøgninger. I den situation skal vi levere det bedste, vi kan,« siger Sten Tiedemann.

Lars Kabel, medieforsker på Danmarks Journalisthøjskole, var ikke overrasket over Berlingske Medias beslutning om at trække sig fra udbudsrunden.

»Det er ikke de belgiske ejeres strategi at lave denne type public service, og slet ikke når det flyttes til provinsen, hvor mulighederne for at tjene penge er begrænsede,« siger Lars Kabel.

Han har selv været tilhænger af, at gøre medarbejdernes bopæl en del af udbudsbetingelserne, og mener at det vil give den kommende den fjerde radiokanal et mere bredt blik på landet som helhed.

»Radio24syv har lavet stykke fremragende udviklingsarbejde, men radioen repræsenterer er et stykke kulturradikalt Østerbro-kultur,« siger Lars Kabel.

Med sit kendskab til det jysk-fynske mediesamarbejdes Anne-Maria Dohm er han sikker på, at denne vil søge at videreføre de elementer, der har bevist deres værd Radio24syv.

»Radio24syv har lavet københavnersatire, og jeg håber og tror, at den humoristiske radio kan fortsætte i Jylland tilsat noget jysk underfundighed,« siger Lars Kabel.

Radioens nuværende sendetilladelse udløber 31. oktober.