Vil ikke flytte til provinsen: Radio24syv lukker

Radio24syv søger ikke om at forlænge sendetilladelsen på grund af krav om udflytning, oplyser Berlingske Media og PeopleGroup.

Arkivfoto. Radio24syv vil ikke søge om at forlænge sin sendetilladelse på grund af kravet om, at radiokanalens hovedredaktion skal ligge mindst 110 kilometer fra centrum af København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radio24syv vil ikke søge om at forlænge sin sendetilladelse.

Det skyldes et krav i det nye udbud om, at mindst 70 procent af redaktionen skal være 110 kilometer fra København.

»Vi havde satset på at udvikle Radio24syv i otte år mere. Men det kræver, at vi kan udvikle forretningen og investere i podcast. Sådan blev det ikke. Det piner mig at sige farvel til så meget talent,« siger Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media.

Radiokanalen mener ikke, at det giver mening at fortsætte, hvis den skal flyttes.

»Radio24syv er drevet fra København, og Berlingske Media ville skulle begynde forfra i en by, hvor vi ikke har vores base. Det ville blive dyrere og dårligere,« skriver Berlingske Media.

People Group, som har drevet Radio24syv i over syv år, tilføjer, at radiokanalens kvalitet er afhængig af de nuværende værter, og at det er nemt at få gæster i studiet:

»Radio24syv er bygget op omkring markante værter - værter, der som regel er freelancetilknyttede og har mange andre jern i ilden. De er radioens dna.«

»Radio24syvs programmer er baseret på, at vi kan få politikere og eksperter til at møde op i vores studie,« skriver People Group ifølge Ritzau.

Radiokanalen har 289.000 lyttere om ugen. Den nuværende sendetilladelse udløber i oktober.

Kravet om at flytte væk fra København er en konsekvens af et medieforlig, som regeringen og Dansk Folkeparti nåede til enighed om i sommer. Her defineres nye betingelser for udbuddet af FM4-kanalen, som Radio24syv sender på.

»Uforståeligt og beklageligt«

Det specifikke krav om udflytning til provinsen er et ønske fra Dansk Folkeparti.

Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for Berlingske Media, finder kravet »uforståeligt og beklageligt«.

»Efter at danskerne har investeret 800 mio. kr. i denne succes, er det svært at forstå, at et politisk flertal nu har valgt at designe det nye udbud, så det på forhånd er givet, at Radio24syv ikke kan fortsætte i sin nuværende form,« siger hun.

Radio24syv holder dog en kattelem åben. Radiokanalen vil afvente det kommende folketingsvalg og se, om det politiske flertal ændrer sig.

»Vi ønsker kun at fortsætte Radio24syv, så vi vil sove med støvlerne på. Men indtil videre må vi altså strække våben og acceptere, at Dansk Folkeparti har vundet kampen og reelt umuliggjort vores fortsatte virke,« skriver PeopleGroup ifølge Ritzau.

Berlingske Media ejer i dag 70 procent af Berlingske People, som har drevet Radio24syv i over syv år. Beslutningen om ikke at genansøge er truffet i enighed med partneren People Group.