Jakob Ellemann: Far tog fejl

Jakob Ellemann-Jensen funderer i et stort interview i Weekendavisen over udlændingepolitikken. Og blandt andet nævner han ét punkt, hvor hans far tog fejl.

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Indimellem har det revet og flået i Jakob Ellemann-Jensens liberale sjæl, når der blev ført udlændingepolitik på den hårde, værdipolitiske måde.«

Sådan indledes et interview med Jakob Ellemann-Jensen i Weekendavisen, som har talt med den nye Venstre-formand om et af de mest ømtålelige emner – hvis ikke det mest ømtålelige emne – i dansk politik.

Og undervejs i interviewet må Ellemann også forholde sig til sin far, der ligesom han selv har stået i spidsen for Venstre.

Således har avisen fundet et ældre citat frem fra Uffe Ellemann-Jensen, der til Berlingske i 2010 sagde følgende om den svenske kunstner Lars Vilks, der blev truet på livet for satire om islam og profeten Muhammed:

»Det er jo ikke terror. Der løber altså en gal svensker rundt. Undskyld, jeg siger det. Lars Vilks har jo tigget og bedt om at blive angrebet. Jeg har ikke ondt af den svensker, der har gjort alt, hvad han kunne, for at provokere. Ham har jeg ikke for fem flade øre sympati for.«

Jakob Ellemann-Jensen tygger på citatet, skriver Weekendavisen, og herefter følger det kommende afsnit:

»Der er ikke nogen andre end dem, der tager ud og kæmper for Islamisk Stat, der selv er ude om, at de bliver skudt efter,« siger han så.

Så der tog han fejl?

»Ja, det gjorde han,« lyder det, men så lavmælt, at vi må bede ham gentage svaret for at være sikre på, at det er kommet med på vores optagelse af interviewet. Så han siger det igen, en anelse højere:

»Ja, det gjorde han.«