Hummelgaard svarer igen på Støjbergs sump-kommentar: Hun skaber mistillid

Beskæftigelsesminister og minister for ligestilling Peter Hummelgaard (S) mener, at Inger Støjbergs udsagn om at »dræne sumpen« ikke er en reference til Ronald Reagan, men derimod er det seneste forsøg fra Venstre på at skabe mistillid til myndighederne og regeringens coronahåndtering.

Peter Hummelgaard køber ikke Inger Støjbergs forklaring om, at hendes kommentar om at dræne sumpen, er en reference til Ronald Reagan. Tværtimod mener han, at Støjberg aktivt forsøger at skabe mistiliid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

»Vi skal have drænet sumpen fyldt med Mette Frederiksens magtarrogance,« sådan lød beskeden fra Venstres næstformand, Inger Støjberg, i lørdags i en tale ved en demonstration mod regeringens håndtering af minksagen i Aarhus.

Netop det budskab er blevet kritiseret for at ligne den amerikanske præsident, Donalds Trumps slogan »Drain the Swamp« lige lovligt meget. Et slogan, der er beskyldt for at skabe splittelse.

Selv siger Inger Støjberg, at det er en reference til Ronald Reagan, der også i sin tid benyttede udtrykket.

Men den køber beskæftigelsesminister og minister for ligestilling Peter Hummelgaard (S) ikke.

Tværtimod mener han, at Inger Støjberg og Venstre, aktivt søger at skabe mistillid. Særligt til myndighederne.

På Twitter skriver den socialdemokratiske minister, at mistilliden særligt kommer til syne i forhold til sundhedsmyndighederne, hvor Venstre ønsker en uvildig vurdering, blandt andet i forhold til coronasmitten blandt mink:

»Denne mistillid til sundhedsmyndighederne, i den største verdensomspændende krise siden Krigen, kommer for alvor til udtryk, når det store borgerlige parti ønsker at indføre en second opinion,« skriver han og bringer et uddrag af formanden for De Økonomiske Råd, Carl-Johan Dalgaard, der på Facebook argumenterer for, at Venstres behov for en second opinion, er en entydig erklæring om, at man ikke har tillid til en offentlig institution, som for eksempel SSI eller De Økonomiske Råd.

Retter også kritik mod Løkke og Venstres folketingsgruppe

Peter Hummelgaard skriver, »at medlemmer af Venstres folketingsgruppe forsøger at skabe indtryk af, at regeringen skulle tilbageholde et mundbindstudie, fordi man er modstander af kravet om mundbind. Et studie, der i øvrigt ikke kunne konkludere noget som helst.«

Peter Hummelgaard mener også, at tidligere statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, »aktivt« taler om, at man skal indføre en coronastrategi i Danmark, som minder mere om den strategi, som svenskerne har ført under coronakrisen. I Sverige har mere af samfundet været åbent, men svenskerne har også haft flere dødsfald, relateret til corona, end Danmark har haft.

Hummelgaard retter også skytset mod Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, der til Politiken har udtalt, at den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell »gør stort indtryk«. Dog uden, at Venstre, ifølge Hummelgaard, tager stilling til, hvilken strategi partiet ville foretrække:

»Retfærdigvis uden at ville vælge mellem dansk og svensk strategi. Men mon ikke smitte- og dødstal samt gårsdagens nye restriktioner sætter det i andet lys?« skriver han og retter fokus på gårsdagens tale fra  den svenske statsminister, Stefan Lövfen, hvor han varslede nye restriktioner i Sverige som svar på en stigende smitte.