»Flere gange om måneden modtager jeg hadefulde beskeder. De handler ofte om, at nogle mener, jeg skal holde min kæft«

Flere gange om måneden modtager Sofie Carsten Nielsen (R) hadefulde beskeder. Hun oplever, at beskederne ofte bærer præg af sexistiske udtryk.

Radikale Venstres folketingspolitiker Sofie Carsten Nielsen modtager ofte hadefulde beskeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere politikere oplever vold, trusler og tilsvininger. Denne artikel er ét af en række vidnesbyrd, som forskellige folketingspolitikere har fortalt til Berlingske - se flere i bunden.

Sofie Carsten Nielsen, Radikale Venstre:

»Flere gange om måneden modtager jeg hadefulde beskeder. De handler ofte om, at nogle mener, jeg skal holde min kæft. Jeg bliver kaldt fisse, luder og den slags. Det sker typisk, når jeg taler om EU, ligestilling og udlændinge.

Tilsviningerne har ofte et sexistisk udtryk, et kønsmæssigt udtryk. Jeg vil selvfølgelig ikke underkende, at mænd også modtager tilsvininger, men jeg oplever, at det ofte er kvinder, der tilsvines på dét at være kvinde.

Jeg prøver at tale om det, så jeg ikke brænder inde med det. Men det ændrer ikke på, at jeg bliver påvirket af det. Jeg ønsker ikke, at det har en konsekvens for, hvordan jeg deltager i den politiske debat, men jeg kan mærke, at det sommetider har konsekvenser.

Sommetider bliver jeg vred, bange eller ked af det. Jeg bliver nedtryk på samfundets vegne. Man skal huske, at det er en lille gruppe, der har det syn på køn og magt, men holdningen eksisterer. Fremskridt og ligestilling er ikke kommet af sig selv.«