Farvel til den »gamle« Silas Holst – Lola og lakstøvlerne har ændret hans liv

I rollen som dragqueenen Lola i høje, røde lakstøvler har Silas Holst vundet den ypperste teaterpris – en Reumert for årets mandlige hovedrolle. Prisen har lukket munden på den indre stemme, der konstant fortæller ham, at han ikke er god nok. I dag i »Pilestræde« fortæller han om et liv med mobning, succes og den evige søgen efter anerkendelse.

 
Silas Holst vandt en Reumert, og den pris betyder, at han for første gang tror på sig selv. Lige præcis denne pris er med til at ændre, hvordan jeg ser mig selv, siger han. Video: Peter Arve. Foto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Silas Holst har altid haft en stemme i hovedet.

Stemmen siger, at han ikke er god nok. At han ikke er rigtig. Det er ikke hvilken som helst stemme, der taler grimt til ham – det er ham selv som 12-årig.

Men sidste søndag skete der noget, der lukkede munden på stemmen – han vandt en Reumert for sin rolle som fabriksarbejderen Simon, der bliver til Lola, når han trækker i stiletterne og pailletterne i musicalen »Kinky Boots«.

»Den 12-årige fylder absolut ingenting i øjeblikket, og det er sjældent, at han er væk så mange dage i streg.«

Hvorfor har lige præcis Reumert-prisen fået 12-årige Silas til at holde kæft efter flere årtiers succes i blandt andet »Vild med dans« og musicals?

Det fortæller han i »Pilestræde« i dag.

Følg Pilestræde på mobil