Nu kan du snart komme til koncert eller bryllup i et af Københavns kendte palæer

Moltkes Palæ i Frederiksstaden har fået ny forpagter, som vil åbne bygningen for flere private arrangementer. Fremover kan man også spise under lysekronerne til Dining Week eller lytte til klassisk musik i den mondæne bygning fra 1700-tallet.

Festsalen i Moltkes Palæ er blevet moderniseret en smule og vil fremover være nemmere at få adgang til – uanset om man vil holde bryllup eller høre en god koncert under lysekronerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Humanic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra april vil det – om alt går vel – være muligt at læne sig tilbage til en klassisk koncert i Moltkes Palæ. Der er også basis for at rykke bryllupsfesten ind i Frederiksstadens ældste palæ, fra starten af 1700-tallet, hvor alt fra grever og storkøbmænd til kunstnere levede livet i de mondæne stuer.

Det sker i forbindelse med, at palæet på hjørnet af Bredgade og Dronningens Tværgade har fået en ny forpagter, Humanic, som vil gøre det muligt lettere og lidt billigere at afholde private arrangementer på stedet. Planen er også at huse københavnerevents som Dining Week, ligesom skoleklasser skal kunne besøge det historiske stykke arkitektur.

Administrerende direktør i Håndværkerforeningen, Christoffer Susé

»Vi har længe haft et ønske om, at palæets unikke rammer skal komme endnu flere til gode.«


»Tidligere har palæet især huset konferencer og gallamiddage, men nu breder vi konceptet ud, så det bliver mere tilgængeligt for københavnerne. Der findes få historiske selskabshuse, og når det endda ligger så centralt, er det endnu mere oplagt at få flere indenfor,« siger direktør for Humanic Allan Hansen.

Moltkes Palæ på hjørnet af Bredgade og Dronningens Tværgade har siden 1930 været ejet af Håndværkerforeningen København, som nu har fundet en ny forpagter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl.

Skal være mere åbent for københavnerne

Det er Håndværkerforeningen København, der ejer palæet, og her er de bevidst gået efter en forpagter, der ville gøre det mere oplagt for københavnere at bruge bygningen.

»Vi har længe haft et ønske om, at palæets unikke rammer skal komme endnu flere til gode. Vi har valgt et nyt forpagterteam, hvis ambitioner for, hvordan palæet skal
udvikle sig, matcher vores,« siger administrerende direktør Christoffer Susé i en pressemeddelelse.

Håndværkerforeningen København overtog palæet i 1930, hvor bygningen allerede havde eksisteret i mere end 220 år. Allerede i 1702, inden Frederiksstaden havde taget form, udtænkte den danske bygmester Ernst Brandenburger palæet. Bestillingen kom fra Ulrik Frederik Gyldenløve, søn af Frederik 3. og Margrethe Pape, og gennem årene er palæet blevet moderniseret, ligesom nye detaljer er kommet til. Tag bare vinduesindramningerne, der er prydet med elefanthoveder. 1852 overtog lensgreve Adam Wilhelm Moltke paladset, hvor han indrettede en sal til den moltkeske malerisamling.

Palæet vil være åbent for flere københavnere – også dem, der har en svaghed for cocktails. Fold sammen
Læs mere
Foto: Humanic.

Den historie skal man også kunne få større indblik i, mener de nye forpagtere, der desuden vil arbejde med at udvikle arrangementer som Kulturnatten.

»Vi vil gerne gøre oplevelsen mere interaktiv – for eksempel med spøgelsesture for børn og forplejning,« siger han.

Mere moderne

Det er ikke første gang, Humanic rykker ind i historisk københavnerarkitektur. I 2015 overtog de Langelinie Pavillonen, som de har opgraderet og moderniseret. Ejerkredsen i Humanic består af Cofoco-stifteren Torben Klitbo, Noomi Lind Rønne, Theis Rosenkvist, Allan Hansen og Lasse Skytte.

Sidstnævnte bliver ansvarlig for gastronomien, som vil favne bredt fra »fransk nouvelle cuisine« til det moderne nordiske dogmekøkken til en pris, der ligger 20-30 procent lavere end tidligere, fortæller Allan Hansen.

»Vi har givet stedet et mere moderne udtryk, men med respekt for palæets historie. Det gælder både i indretningen og i gastronomien, hvor vi kombinerer det moderne med det traditionelle.«

Direktør for Humanic, Allan Hansen.

»Med tiden er det meget muligt, at vi udvider med elektronisk eller noget stille og roligt akustisk.«


Det er nok de færreste, der inviterer til stort bryllup eller barnedåb lige foreløbig, men fra april bliver der i første omgang mulighed for at få en koncertoplevelse, hvis ellers restriktionerne har sluppet deres tag i kulturlivet. I første omgang bliver det klassisk musik, man kan høre.

»I princippet kan det være mange forskellige slags musik, men til en start har vi indgået en aftale med Candlelight Concerts, som har booket 20 koncerter fra april. Med tiden er det meget muligt, at vi udvider med elektronisk eller noget stille og roligt akustisk,« siger Allan Hansen.

Folkene bag Humanic arbejder med at gøre Moltkes Palæ mere tilgængeligt for flere. Fold sammen
Læs mere
Foto: RICKY JOHN MOLLOY.

Hvis ikke man lige står og tripper efter at komme til koncert, vil der stadig være mulighed for at besøge michelinrestauranten AOC, som holder til nederst i palæet – og som også kommer til at levere mad til udvalgte arrangementer i de fine stuer ovenpå.

Kommer man der især for arkitekturen, lyder herfra en opfordring til at se på nogle af de andre byggerier, Ernst Brandenburger står bag. For eksempel Frederiksberg Slotskirke og Staldmestergården på Slotsholmen – for blot at nævne et par stykker.