Guide: Her er Byens Bedste Gourmet-restauranter 2019

High-end-madoplevelser har længe været inden for rækkevidde, hvilket både byens indbyggere og turister har fået øjnene op for. Alle i denne guide var nomineret i Byens Bedste Gourmet 2019.

Rasmus Kofoed styrer gryderne til perfektion på Geranium. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Der er nok at vælge imellem afhængig af præferencer, men hvor får man det bedste gourmetmåltid?

Noma (Vinder Byens Bedste Gourmet 2019)
Noma har genopfundet sig selv med en hel restaurant bygget til lejligheden af Bjarke Ingels Group ved det gamle søminedepot ved volden mellem Christianshavn og Refshaleøen. Menuerne er nu knivskarpt delt op i de tre sæsoner: hav, grønt og vildt. I det forgangne år har man således kunnet spise både ande- og rensdyrhjerne. Det allernyeste er, at man på den seneste havmenu har filet de hårdeste kanter af og sat velvære og velsmag forrest. Således skulle det ikke længere være nødvendigt med en tur til pølsemanden efter en aften på Noma.

Noma er genopstået i nye, smukke omgivelser, og køkkenet er knivskarpt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Isager.

Geranium
Manden med linealen, verdens gennem tiderne dygtigste konkurrencekok, Rasmus Kofoed, styrer gryderne til perfektion på Geranium. Maden ikke bare ligner kunst, den smager også utroligt rent og præcist. Også i spisesalen, som er blevet blødt op, efter at anretningskøkkenet er rykket ind midt i det hele, kører det for Geranium. Således fik stedet en særpris i fjor for bedste service af Worlds 50 Best Restaurants, mens restaurantchef Søren Ledet arbejder intenst på at klare den svære Master Sommelier-eksamen, som ingen danskere endnu har bestået.

AOC
En særlig smagfuld, næsten klassisk udgave af det det nye nordiske køkken regerer under hvælvingerne i kælderen under Moltkes Palæ. Køkkenchefen Søren Selin lader gerne Noma om at eksperimentere og være cutting edge, Selin er snarere optaget af forfølge et harmonisk køkken, hvor velsmagen og velværet er i centrum. Også servicen får opmærksomhed, eftersom restauratør Christian Aarø er sommelierveteran med hang til jakkesæt, slips og relativt klassiske vine.

En næsten klassisk udgave af det nye nordiske køkken regerer på AOC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling.

Kadeau
Der syltes, hengemmes og fermenteres i et væk på Kadeau, hvor serveringerne ofte synes umiddelbart enkle, men under overfladen gemmer der sig ofte stor kompleksitet. Det nu så celebre spisested udspringer egentlig af restauranten af samme navn, som ligger i en gammel iskagebod på stranden i Pedersker på Bornholm. Indehaverne, Rasmus Kofoed, Magnus Høegh Kofoed (der er mange kofoeder på Bornholm) og Nicolai Nørregaard, har med succes videreført gastronomien fra klippeøen og er ikke mindst i den relativt nye spisestue i Wildersgade, som hører til byens smukkeste, rykket op i den allerøverste internationale klasse.

Der syltes, hengemmes og fermenteres i et væk på Kadeau, som i den grad holder niveauet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen.

Mielcke & Hurtigkarl
Det kan godt være, at Michelin-guiden overser Jakob Mielckes køkken, men det gør gæsterne og de hjemlige anmeldere ikke. Beliggenheden i Det Kongelige Danske Haveselskabs have ved Frederiksberg Runddel er svær at slå, ligesom at spisesalen dateret 1670 er et af byens mest romantiske rum. Betjeningen er lydefri, og Jakob Mielckes køkken et af regionens absolut mest personlige og spændende. Kokken tager altid afsæt i sæsonens lokale råvarer, men går ikke af vejen for at understøtte de lokale smage med ingredienser og teknikker fra især Japan. Inspireret af sin gamle læremester Pierre Gagnaire er Mielckes køkken konstant under forandring – en ret optræder sjældent i samme version flere uger i træk.

Jakob Mielcke blander frit sæsonprægede lokale råvarer med japanske indtryk og er konstant i bevægelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech.