Københavnsk bådudlejer har skabt en flydende sauna med panoramaudsigt: »Her behøver du ikke være medlem af en vinterbadeklub«

Nu er det muligt at læne sig tilbage i en sauna i Københavns havn. Det nye modul, som er designet af firmaet GoBoat, har desuden en dyppezone, så man kan kombinere en dukkert med en tur i varmen. »Der er omkring 7.000 københavnere, som p.t. er på venteliste til at få adgang til sauna. Det får de her,« siger ejerne bag.

Byens nye sauna har panoramaudsyn til magtens tinde. Man kan også snuppe sig et vinterbad – men ikke nøgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Daniel Rasmussen/Wonderful Copenhagen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sommerhalvåret er det ikke usædvanligt at se en tømmerflåde flyde rundt i Københavns havn. Det samme gælder kajakker, kanoer og både med plads til picnickurv og vinkøler. Når kulden indhenter byen, tynder det til gengæld ud i aktiviteter på vandet.

Denne vinter er der dog mulighed for at trodse både frost og sne og læne sig tilbage i en sauna ude i havnen med direkte udsigt til Christiansborg og andre seværdigheder. Samtidig kan man dyppe kroppen i det kolde vand fra en særlig badezone.

Det er bådudlejningsfirmaet GoBoat, der har udviklet det flydende saunakoncept, mens arkitekt Carl Kai Rand har slået stregerne. Han står også bag designet af GoBoat-bådene.

»Der er omkring 7.000 københavnere, som p.t. er på venteliste til at få adgang til en sauna. Vores koncept er ikke baseret på klubmedlemskab, her kan alle komme ind. Saunamodulet ligger på vandet, så man mærker den rolige vippen, samtidig med at man kan kigge ud på både vand og by,« siger kommunikationsdirektør Eric Ziengs om saunaen, der tog imod de første gæster i onsdags.

Særlig dyppezone

Modulet har plads til i alt 12 personer, og målet er at skabe en form for vinterbaderoplevelse.

Det er arkitekt Carl Kai Rand, som har slået stregerne til den nye sauna, som man kan leje sig ind i på timebasis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Daniel Rasmussen/Wonderful Copenhagen.

»Det er jo det, der er så særligt ved København. At man kan rent faktisk kan bade i havnen, hvis man har tilladelse, hvilket vi selvfølgelig har. Så man kan hoppe i kanalen to meter fra saunamodulet og bagefter sætte sig i saunaen. Vi vil netop gerne nytænke den skandinaviske saunatradition,« siger han.

Saunaen ligger Ved Stranden 26, hvor Stromma, der står for kanalrundfarter holder til. Saunamodulet er blevet til i et samarbejde mellem GoBoat, GoBoats søstervirksomhed SEANICS, Rand Boats samt Velux og Innovationsfonden.

»Vi har også kommunikeret med By & Havn, kommunen og politiet, som har givet tilladelse til dyppezone og til at ligge i Indre By. På den måde har vi sørget for, at vi ikke generer nogen,« forsikrer Eric Ziengs.

Gennem saunaens store vinduespartier er der panoramaudsyn til Slotsholmskanalen, Christiansborg og dele af Indre By – og måske er der også udsyn den anden vej. Det er i hvert fald ikke tilladt at være nøgen, oplyser GoBoat.

Der er plads til 12 personer i saunaen, som holder åbent fra onsdag til søndag. Her et foto fra tidligere på året. I mellemtiden er den blevet flyttet, og nu ligger den Ved Stranden 26. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Eskerod.

Indtil videre findes der kun den ene, men hvis den bliver en succes, kommer der flere til næste år.

»Vi skal blive lidt klogere på, hvordan det bliver modtaget. Men vores tanke er, at der skal mange flere moduler til. Ikke kun i København, men i hele verden,« siger Eric Ziengs og tilføjer:

»Og så håber vi selvfølgelig, at det tiltrækker nogle vinterturister i det halvår, hvor forretningen ligger lidt stille. Havnen bliver jo ikke benyttet så meget om vinteren, hvilket er ret logisk, nu vi er på disse breddegrader. Men det vil vi gerne ændre.«