To dage gammel kryptovaluta er nu over 255 milliarder kroner værd

Kryptovalutaen Internet Computer har på to dage gjort sig til en af de største kryptovalutaer i verden.

Det nye Internet Computer bliver en konkurrent til en af de helt store spillere i krypto-verden, Ethereum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag blev en ny kryptovaluta ved navn Internet Computer introduceret. Efter to dage på markedet er den nye kryptovaluta steget til en markedsværdi på over 275 milliarder kroner, og er dermed en af de største kryptovalutaer i verden.

Internet Computer er dog i løbet af i dag faldet med små 20 milliarder danske kroner, hvilket gør, at kryptovalutaen aktuelt har en markedsværdi på 255 milliarder kroner.

Internet Computer er et blockchain-projekt, der er skabt som et offentligt netværk, hvor softwareudviklere og andre kan udgive, hvad de ønsker, uden at skulle igennem digitale giganter som Amazon eller Facebook for at få serverplads eller plads i skyen. Ideen er at gå udenom store og monopoliserede virksomheder for på den måde at reducere omkostningerne, forklarer skaberen af projektet Dominic Williams, ifølge Bloomberg.

Projektet Internet Computer blev allerede annonceret tilbage i 2015 af DFINITY Foundation, så det var med stor forventning i fintech-verden, at projektet blev søsat i mandags.

Den nye dreng i klassen flyver med den høje markedsværdi ind på ottendepladsen  over de største kryptovalutaer i verden på CoinMarketCap.

Kryptovaluta er kendt for ekstreme op- og nedture, som især verdens største kryptovaluta, Bitcoin, står for.