Bitcoin fortsætter vild himmelflugt

Kryptovalutaen Bitcoin fortsætter sin himmelflugt og har nu ramt en kurs på over 63.000 dollar. Det sker, lige før en stor handelsplatform for kryptovaluta – Coinbase – går på børsen.

Bitcoin svinger kraftigt i værdi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bitcoin har endnu engang sat ny rekord, da prisen på den populære kryptovaluta tirsdag krydsede 63.000 dollar.

Prisen på bitcoin er mere end fordoblet siden årsskiftet, og set over det seneste år er kryptovalutaen steget med over 800 procent.

Den store stigning kommer, efter at flere højtprofilerede personer og virksomheder de seneste måneder har kastet sig over bitcoin og andre kryptovalutaer.

Mest opsigtsvækkende valgte elbilproducenten Tesla med den flamboyante milliardær Elon Musk i spidsen i januar at investere 1,5 milliarder dollar – svarende til 9,3 milliarder kroner – i bitcoin.

Samtidig bebudede Tesla, at virksomheden i fremtiden vil acceptere bitcoin som betaling for biler og andre Tesla-produkter.

For nylig har to store amerikanske banker, Goldman Sachs og Morgan Stanley, også annonceret, at de har planer om at gøre det muligt for deres kunder at investere i kryptovaluta.

Milliardstor børsnotering

Flere internationale medier bemærker ligeledes, at den nye kursrekord for bitcoin kommer dagen før den planlagte børsnotering af Coinbase, der er en populær platform for handel med kryptovalutaer.

Coinbase har i årets første kvartal omsat for 1,8 milliarder dollar og ventes at gå på børsen med en markedsværdi på op mod 100 milliarder dollar.

Flere fortalere for kryptovaluta fremhæver den milliardstore børsnotering som et eksempel på, at bitcoin og andre kryptovalutaer er ved at vinde bredere indpas som betalingsmiddel og aktivklasse.

»Der er fortsat en smule mistillid i branchen, og jeg tror, at det at en virksomhed i den her størrelse går på børsen vil hjælpe mange mennesker med at forstå, at det her ikke bare er en aktivklasse, men også en branche, der skal tages alvorligt,« siger Marcus Swanepoel, administrerende direktør og medstifter af kryptohandelsplatformen Luno, til finansmediet CNBC.

Det er dog langtfra alle, der er enige om fremtidsudsigterne for bitcoin og andre kryptovalutaer.

Blandt andet har både den nobelprisvindende økonom Joseph Stiglitz og den højtprofilerede økonom Nouriel Roubini fremhævet, at bitcoin er en ekstrem volatil valuta, der potentielt kan bruges til ulovlige transaktioner.

Bitcoin blev skabt i 2009 af en anonym computerprogrammør eller gruppe, der kaldte sig Satoshi Nakamoto.