Rekord kan være på vej: Guldpriser rammer højeste pris i ni år

Prisen på guld ramte onsdag i denne uge den højeste pris siden 2011. Og prisen kan være på vej endnu længere op.

Flere faktorer får guldpriserne til at stige i øjeblikket. Coronakrisen er en del af forklaringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorerne ser guld som en rigtig god investering i øjeblikket, og det har været med til at drive guldpriserne højt op.

Onsdag ramte guldprisen det højeste niveau siden 2011. Prisen pr. ounce for såkaldt spotguld toppede onsdag med 1.818,02 dollar svarende til ca. 12.100 kroner.

»1.800 dollar var et psykologisk højt niveau, som der har været meget fokus på den seneste måneds tid,« siger Ole Hansen, chef for råvarestrategi i Saxo Bank.

Torsdag ved middagstid var prisen faldet med nogle dollar.  Men vi har ikke nødvendigvis set prisen toppe endnu, mener Ole Hansen:

»I og med at vi har brudt igennem niveauet på 1.800 dollar, er forventningen, at den kan fortsætte og måske begynde at udfordre den rekord, der er fra 2011,« siger han.

Rekorden fra september 2011 ligger på 1.921 dollar pr. ounce.

Coronapandemien skubber på

Interessen for guld har været støt stigende siden juni sidste år. Ole Hansen er derfor ikke overrasket over, at guldprisen har ramt et så højt niveau:

»Det har været et støt stigende marked. Det betyder, at man både som køber og sælger har været i stand til at komme ud og ind undervejs, og det kan være med til at gøre en bevægelse noget mere solid.«

Coronakrisen har sat mere blus på den udvikling, man har set det seneste år.

»Vi har en pandemi, som fortsat ikke er under kontrol, og som skaber en stor usikkerhed rundtomkring i verden. Det skaber behovet for nogle såkaldte »sikre havne«,« siger han.

Det spiller også ind, at centralbankerne under krisen har pumpet likviditet ud i markedet for at understøtte systemet. Samtidig er renterne blevet sænket til nul langt de fleste steder. Dermed er rentedelen ikke længere et konkurrenceparameter for guldet, fordi renterne er i nul eller flere steder i minus.

Ikke kun guldet ser store stigninger i øjeblikket – også sølvet, som Ole Hansen kalder »guldets lillebror«, oplever lige nu en positiv udvikling, og det samme gør industrimetaller såsom kobber.