Nye tal: Væksten i dansk økonomi er langt højere end først beregnet

Danmarks økonomi er i bedre form, end vi gik og troede. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der har opjusteret væksttallene for 2015 og 2016 efter at have fundet en fejl i de første beregninger.

Danmarks Statistik har opjusteret væksten i dansk økonomi i 2015 og 2016 efter at have fundet en fejl i de første opgørelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nationalbanken - Frit

Det går godt med økonomien i Danmark. Faktisk en del bedre end vi troede.

Danmarks bruttonationalprodukt steg i 2015 langt mere end først beregnet. Det viser Danmarks Statistiks endelige beregning af nationalregnskabet for 2015.

Den nye beregning viser, at dansk økonomi voksede med 2,3 procent i 2015, hvilket er hele 0,7 procentpoint mere end Danmarks Statistiks hidtidige beregninger.

Også de foreløbige væksttal for 2016 er blevet justeret i opadgående retning. Hvor de første tal viste en BNP-vækst på 2,0 procent, viser de nye tal nu en vækst på 2,4 procent.

Danmarks Statistik skriver, at den opadgående revidering af væksttallene primært skyldes rettelsen af en fejl i opgørelsen af de offentligt ejede virksomheders bygge- og anlægsinvesteringer.

Revideringen af BNP-tallene kommer ikke bag på Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri.

»Det har længe været lidt gådefuldt, at beskæftigelsen er buldret derudaf måned for måned, mens BNP ikke helt har kunnet følge med den flotte udvikling på arbejdsmarkedet. Derfor er det bestemt ingen overraskelse, at BNP nu er markant opjusteret for 2015-2017. Dermed er de forskellige danske økonomiske nøgletal bedre i indbyrdes overensstemmelse med hinanden,« siger Bo Sandberg

Samlet er beskæftigelsen vokset med 128.400 personer i perioden 2015-2017.