Nu kommer regeringen med coronahjælpepakke

Regeringen har netop indkaldt til pressemøde om hjælpepakke til de danske virksomheder. Tre forskellige ministre deltager. Store dele af dansk erhvervsliv kan blive ramt, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen.

Coronavirus har næsten lukket Italien helt ned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En coronahjælpepakke er på vej til de danske virksomheder. Her kl.15.30 i eftermiddag har finansminister Nicolai Wammen (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og skatteminister Morten Bødskov ​(S) indkaldt til et pressemøde for at præsentere en række initiativer, der skal hjælpe dansk erhvervsliv og lønmodtagerne som følge af udbruddet af covid-19.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Finansministeriet netop har udsendt. Flere økonomer har påpeget, at det største problem for virksomhederne er, at de kan blive ramt på deres likviditet, og der er derfor efterlyst, at virksomhederne kan få udskudt betalinger af moms og skat.

Direktør i Dansk Industri (DI) Kent Damsgaard fremhæver, at de danske virksomheder i øjeblikket kæmper på to fronter.

»Det ene er virksomhedernes egne udfordringer med medarbejdere, der ikke kan rejse, som de plejer eller er i karantæne. Hvis sælgerne ikke kan rejse ud til kunder rundtom i verden, kan de heller ikke sælge noget,« siger Kent Damsgaard.

»Den anden effekt er, at stadig flere virksomheder ikke kan få deres underleverancer. Der er den indirekte effekt, der kan brede sig som ringe i vandet. Når man ikke kan skabe sit eget produkt og sælge til kunderne, så går tingene i stå,« siger Kent Damsgaard.

Han mener, at vi lige her og nu er i en situation, hvor virksomhederne godt kan klare det, hvis vi ser bort fra de brancher, der er hårdt ramt, eksempelvis flyselskaberne.

»Resten af virksomhederne kan holde skindet på næsen lige nu, men mange kan hurtigt komme i likviditetsvanskeligheder. Især de mindre virksomheder. Hvis virksomhederne kun lige mangler den sidste komponent, så kan de ikke sælge varen og udskrive en regning til kunderne, men de har stadig haft alle omkostningerne,« siger Kent Damsgaard.

På et pressemøde tirsdag formiddag slog også statsminister Mette Frederiksen fast, at dele af dansk erhvervsliv allerede er ramt, men at det med al sandsynlighed vil brede sig som ringe i vandet over tid.

»Vi har kun grund til at tro, at det kommer til at gælde store dele af dansk erhvervsliv,« lød det fra statsministeren.