Nu er svaret her: Så meget skat betaler en dansker gennem livet

Skatteministeriet er nu klar med beregning over, hvad en dansker gennemsnitligt indbetaler til skat gennem et langt liv. Der er tale om et tocifret millionbeløb, viser det sig.

Skatteministeriet har nu opgjort, hvad forskellige grupper af danskere betaler til fælleskassen i form af skatte og afgifter gennem et langt liv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

Har du spekuleret over, hvor meget du mon betaler i skat til den danske stat på et helt liv? Nu er svaret her.

Der er tale om et tocifret millionbeløb.

Nærmere bestemt betaler en helt gennemsnitlig dansker 13,1 millioner kroner til fælleskassen gennem livet.

Det er regnedrengene i Skatteministeriet, der har kørt skatter og afgifter over et livsforløb gennem lommeregneren.

Det skriver Børsen.

Regnestykket er et resultat af et spørgsmål fra Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, til skatteminister Morten Bødskov (S):

Resultatet kan gøres op i forskellige dele.

Godt otte millioner kroner går til direkte skatter som arbejdsmarkedsbidrag, bundskat, topskat, kommuneskat, aktieindkomstskat og ejendomsværdiskat.

Dertil kommer næsten fem millioner kroner i moms og alle de andre afgifter, der er sat på danske varer.

Stor forskel fra dansker til dansker

Selvom regnestykket kommer med et tal på, hvad den gennemsnitlige dansker betaler over et helt liv, er det vigtigt at holde fast i, at der vil være store udsving for den enkelte skatteborger.

Ikke overraskende er uddannelsesniveauet afgørende for, hvor meget der betales i skat.

En ufaglært skatteborger vil over et helt liv lægge omkring 9,3 millioner kroner i fælleskassen, mens en faglært skatteborger skal af med omkring 12,4 millioner kroner.

Med en kort videregående uddannelse ligger betalingen på 13,9 millioner kroner og med en mellemlang videregående uddannelse omkring 15,3 millioner kroner.

Mest betaler de skatteborgere, der har en lang videregående uddannelse. De lægger omkring 20,5 millioner kroner til fælleskassen gennem livet.

Tjek selv alle tallene her.