Her er verdens 20 lykkeligste lande – se hvor Danmark er på listen

Engang sagde man, at højere indkomst over et vist niveau ikke gør hverken lande eller folk individuelt mere tilfredse. Det har forskningen efterhånden afvist. Det fremhæver cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen. Han kommer dog også med et forbehold.

Bliver man mere lykkelig af at have flere penge i banken? Bliver et land mere lykkeligt af have en højere velstand i form af BNP? Svarene på de spørgsmålet kan nok give anledning til en større diskussion. Et svar kan være, at når indkomsten er høj i forvejen, er der kun en meget lille effekt på tilfredsheden af højere indkomst. Det fremhæver cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er Danmark verdens lykkeligste land? Det var vi måske engang, men ikke mere. Vi er hellere ikke verdens mest velstående land, men vi er mere lykkelige, end vi er rige.

Det lyder lidt indviklet, men det er »Our world data« under Oxford University, der har lavet en analyse af sammenhængen mellem velstanden i de enkelte lande målt på BNP og så den selvopfattede lykke.

Analyse blev første gang udgivet i  2013, men på hjemmesiden er der opdaterede tal frem til 2020 baseret på blandt andet World Happiness Report 2021.

Cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, fremhæver, at opfattelsen af sammenhængen mellem indkomst og livsglæde har ændret sig.

»Engang sagde man, at højere indkomst over et vist niveau ikke gør hverken lande eller folk individuelt mere tilfredse. Det har forskningen efterhånden afvist, men det står stadig klart, at når indkomsten er høj i forvejen, er der kun en meget lille effekt på tilfredsheden af højere indkomst,« siger Las Olsen.

Se listen over verdens lykkeligste lande her:

Velstanden i Danmark målt på BNP er også ganske pæn. Men når det gælder velstanden, er vi lidt længere nede på listen: