Business-Update: Lars Larsens søn vil skabe en ny milliardforretning

Berlingskes businessredaktion guider dig til onsdagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Jacob Brunsborg blev formand i Lars Larsen Group, da hans far, Lars Larsen, sidste år gik bort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix

God eftermiddag og velkommen til torsdagens business-update, som giver dig et overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu.

Vi skal forbi historien om, at det stigende smittetal i Grækenland bringer eftersferien i fare for flere tusinde danskere, men vi begynder med historien om Jysk-familien, der har store ambitioner:

Lars Lar­sen-fa­mi­li­en vil gøre in­dret­nings­fir­ma til mil­li­ard­for­ret­ning

Jysk-arvingen Jacob Brunsborg satser nu i stor stil på familiens indretningsfirma Interior Direct, der de seneste år har levet et stille liv og omsat for et mindre tocifret millionbeløb.

Nu skal selskabet, der designer og indretter hotelværelser med møbler fra koncernens kæder Jysk, Ilva og Bolia, nemlig køres i stilling til at blive en millardforretning.

Det skriver Børsen.

»Mit mål er, at det her kan vokse sig så stort, at det kan stå som en rigtig selvstændig virksomhed sidestillet med Ilva, Actona eller Bolia og få den samme synlighed,« siger Jacob Brunsborg, der blev formand i Lars Larsen Group, da købmanden sidste år gik bort.

Stigende smittetal i det græske land bringer efterårsferien i fare for tusinder af danskere

Flere tusinde danskere har bestilt en rejse til Grækenland i efteråsferien, men de risikerer nu, at de ikke kan komme afsted.

Det skriver Ekstra Bladet.

Når Udenrigsministeriet de næste uger opdaterer sine rejsevejledninger, er det med fare for, at turistmagneten Grækenland, der har en stigning i antallet af smittede, kan ryge på nej-listen.

Sker det, vil det være en katastrofe for rejsebureauer som Spies og TUI. Begge har ifølge Ekstra Bladet solgt pakkerejser i tusindvis til de græske øer i efterårsferien, der er lige om hjørnet.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

 

1: Dansk topchef hånet og hældt ned ad brættet i USA: »Du kan lige så godt bare forsvinde«

Det gik usædvanligt dårligt for den danske medicinaltopchef Kåre Schultz, da han onsdag aften deltog i et næsten fire timer langt krydsforhør i den amerikanske kongres. Kåre Schultz svarede uden om alle konkrete spørgsmål om sit selskabs medicinpriser i USA, hvilket til sidst resulterede i, at flere amerikanske politikere begyndte at håne ham.

Læs historien af Berlingskes Thomas Mikkel Mortensen her.

2: Finanstilsynet beklager misforståelse i gældsskandale: Troede Danske Bank ville stoppe inddrivelse

Danske Bank orienterede sidste år Finanstilsynet om de omfattende problemer med bankens gældsinddrivelse, der betyder, at banken lige nu genberegner 100.000 sager. Men en misforståelse mellem banken og tilsynet betød, at al gældsinddrivelse ikke blev stoppet, skriver tilsynet forud for samråd om sagen.

Berlingskes Eva Jung, Lars Nørgaard og Michael Lund har historien.

3: Prisfest på boligmarkedet er en lukket fest. Og det bliver endnu sværere at komme på dansegulvet

Priserne på boligmarkedet slår rekord efter rekord – selv under coronakrisen. Det gør det endnu sværere at komme ind på markedet. Det er selvforstærkende og vil blive ved, siger boligøkonom.

Læs historien af Berlingskes Povl Dengsøe her.

4: Ny læk kæder hundredvis af mistænkelige overførsler sammen med Nordeas danske afdeling

Hidtil hemmeligholdte dokumenter viser, at hundredvis af transaktioner, som fik alarmklokkerne til at ringe i den tyske storbank Deutsche Bank, strømmede gennem Nordea Bank Danmark. Pengeoverførslerne har forbindelse til et udenlandsk betalingsselskab, som tidligere har været i myndighedernes søgelys.

Berlingskes Søren Martin Olsen opruller sagen her.

5: Truede ærkefjende med personlig konkurs: Her er klagesagerne, der kan fælde topadvokat

Klagesager og bøder for 405.000 kr. risikerer at gøre en ende på Karoly Laszlo Németh, en af Danmarks mest højprofilerede advokater. Han er bl.a. dømt for at fornærme dommeren og tilsværte modparten.

Læs historien af Berlingskes Birgitte Erhardtsen her.