Business-update: En række pensions- og forsikringsselskaber politianmeldt

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder om økonomi og virksomheder.

Bagmandspolitiet (SØIK) efterforsker en lang række store og mindre danske pensions- og forsikringsselskaber for mulige brud på loven om ligebehandling af mænd og kvinder, skriver Inside Business. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til ugens sidste Business-update.

Som altid tager vi en rundtur i medielandskabet og samler et udpluk af de vigtigste historier denne eftermiddag.

I dag skal vi blandt andet forbi historien om, at en række pensions- og forsikringsselskaber efterforskes for forskelsbehandling af køn.

Men vi begynder med en historie i EM-regi:

Hum­mel-top­chef sæl­ger rød-hvi­de trø­jer i mas­se­vis op til EM

Det danske sportsmærke Hummel, der er er ejet af Christian Stadil, drager nemlig i disse dage fordel af den store fodboldbegivenhed.

En ting er, at det danske fodboldlandshold spiller i Hummel-tøj på det danske hjemmemarked, en anden er, at der ifølge topchef Allan Vad Nielsen også er en meget vigtig indirekte effekt ved EM. Og den kan på sigt vise sig at være meget mere værd end den ekstraomsætning på et større, tocifret millionbeløb, som EM-salget lige nu bidraget med.

Det siger han til Børsen.

»EM er et kæmpestort internationalt udstillingsvindue for os og vores brand. Det støtter godt op om vores internationaliseringsstrategi. Vi forventer en øget international opmærksomhed og interesse for Hummel-brandet og vores produkter, som rigtig mange globalt vil se i tv og andre medier. Det kommer vi helt sikkert også til at mærke på salget,« siger Hummel-direktøren.

Re­kordår i Rema 1000 – om­sæt­nin­gen vok­ser med to milliarder kroner.

Dagligvarekæden Rema 1000, der er ejet af norske Retain, har haft et overordentlig godt 2020.

Ligesom en række andre dagligvarekæder i Danmark, har Rema 1000 haft fremgang under coronakrisen og har øget omsætningen to milliarder kroner til knap 19 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

Coronakrisens hjemmearbejde, lukkede restauranter og næsten ingen grænsehandel har ifølge administrerende direktør i Rema 1000 i Danmark Henrik Burkal sat gang i salget.

»Som branche synes jeg, at vi skal være ydmyge omkring så stor en omsætningsvækst, fordi det jo er på en trist baggrund. Jeg havde hellere set, at restauranterne havde været åbne, så folk kunne komme ud at spise,« siger han til Børsen.

Kæden har i 2020 landet et resultat før skat på rekordhøje 893 millioner kroner mod 540 millioner kroner året før.

En række pensions- og forsikringsselskaber politianmeldes

Store dele af den danske pensions- og forsikringsbranche bliver nu anmeldt til bagmandspolitiet (SØIK) for brud på ligestillingslove.

Det skriver Inside Business.

Selskabets brancheforening Forsikring & Pension bekræfter anmeldelserne over for mediet, og ifølge Inside Business efterforsker bagmandspolitiet (SØIK) nu en lang række store og mindre danske pensions- og forsikringsselskaber for mulige brud på loven om ligebehandling af mænd og kvinder.

Ifølge en anmeldelse til SØIK har selskaberne haft undtagelser for dækning i forbindelse med graviditet eller fødsel, hvilket kan være udtryk for forskelsbehandling på grund af køn, skriver Inside Business.

Overtrædelsen af forsikringsligebehandlingsloven kan straffes med bøde, hvis overtrædelsen er begået forsætligt eller ved grov uagtsomhed. Forsikring & Pension oplyser til Inside Business, at alle berørte selskaber har beklaget fejlen, rettet ind og kompenseret deres kunder. Spørgsmålet om en eventuel bøde er dermed det afsluttende kapitel i sagen, lyder det.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business

 

1. Alm. Brand køber Codan for små 13 milliarder

Alm. Brand overtager Codans danske aktiviteter i en handel til næsten 13 milliarder kroner.

Det skriver Berlingskes Lasse Friis mere om her.

2. Se kortet: Her kan du stadig købe et hus for under en million kroner

Antallet af steder, hvor man kan få et gennemsnitligt hus til under en million kroner, er faldet fra 11 til seks kommuner i et år med rekordhøje prisstigninger. Her i 2021 er det en ny kommune, der tager førstepladsen som det billigste sted.

Læs mere af Eva Jung her.

3. Overdommerne: Livslang læring i erhvervstoppen: Elegant sprang hun fra bilindustrien til blockchain med et MIT-diplom i tasken

Ugens optur tager en af Europas tungeste erhvervskvinder, Lone Fønss Schrøder, som med en spritny MIT-eksamen i hånden er hoppet fra transport, rederier og sværindustri til Lars Seiers blockchain-satsning. Ugens nedture tager SFs vikar fra helvede og formanden for Konkursrådet, som lukker øjnene for lavinen af konkurskarantæner.

Læs mere fra overdommerne om ugens op og nedture her.

4. Torsdag aften skete der noget besynderligt i USA – og så buldrede lille dansk aktie i vejret

Der skete noget mærkværdigt i USA torsdag. Pludselig kastede små investorer i USA sig over en mindre dansk aktie, som næppe mange amerikanere har hørt om før. I København er selskabet meget forundret og kan se aktien fortsætte op.

Læs historien af Lasse Friis her.

5. Nye jobtal overrasker økonomer: »En helt vild udvikling«

I maj blev der slået rekordmange nye stillinger op, mens antallet af kontanthjælpsmodtagere raslede ned til laveste niveau i 13 år.

Berlingskes Søren Martin Olsen skriver mere om det her.