Bitcoin slagtes efter et gyldent forår

Bitcoins værdi er nu halveret sammenlignet med dens højderekord i foråret. Det nyeste dyk mod bunden kommer, fordi Kinas centralbank fortsætter kampen mod kryptovaluta.

Efter endnu en kinesisk bandlysning af kryptovaluta har bitcoin nu fået halveret sin værdi i forhold til april. Fold sammen
Læs mere
Foto: Edgar Su/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et forår hvor det så ud, som om ikke engang himlen var en grænse for kryptovalutaen bitcoin, er lykken nu vendt for den omdiskuterede værdigenstand.

Nu ligger prisen på 31.685 dollar for en bitcoin, ifølge CoinMarketCap.

Det er et fald på ni procent siden fredag, og det markerer bitcoins laveste pris siden slutningen af januar og en halvering af prisen i forhold til april, hvor bitcoin ramte sin ultimative højde på næsten 65.000 dollar.

Faldet sker, efter at den kinesiske centralbank mandag var ude at beordre landets største banker og betalingsselskaber til at indtage en mere aktiv rolle imod kryptovaluta og relaterede aktiviteter, skriver The Wall Street Journal.

Kinesiske myndigheder har i de seneste uger ført kampagne mod kryptovalutaerne for at få bugt med handlen med dem og krypto-mining i Kina.

»Et kinesisk forbud mod kryptovalutaer er ikke nyt. Det, der kom ud i går, var næsten en kopi af en tidligere meddelelse, der udkom tidligere på året,« siger Justin d'Anethan, udvekslingschef hos kryptobørsoperatøren EQONEX, til Reuters.

Også andre kryptovalutaer er ramt. Ethereum, den næststørste kryptovaluta på markedet, har mistet 14 procent af sin værdi og ligger nu til en værdi på 1.880 dollar, ifølge CoinMarketCap.

Herhjemme er bankerne heller ikke glade for at lade kunder handle med kryptovaluta.

I fredags meldte Danske Bank ud, at den fastholder sin strategi i forhold til kryptovaluta og fortsat ikke tilbyder kunderne handel med bitcoin og andre kryptovalutaer. Dette skyldes blandt andet, at det kan være svært at gennemskue, om kryptovalutaer bliver brugt i forbindelse med økonomisk kriminalitet, skriver banken i en meddelelse.