Danske Bank fastholder »meget forsigtig tilgang« til kryptovalutaer: »Det er der flere årsager til«

Danske Bank er endnu ikke klar til at tilbyde sine kunder handel med kryptovalutaer. Det skyldes blandt andet, at det kan være svært at gennemskue, om kryptovalutaer bliver brugt i forbindelse med økonomisk kriminalitet, skriver banken i en meddelelse.

Danske Bank er ikke klar til at tilbyde sine kunder handel med kryptovaluta på bankens handelsplatform. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Grønholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største bank, Danske Bank, er ikke på nuværende tidspunkt klar til at tilbyde sine kunder handel med bitcoin og andre kryptovalutaer.

Det oplyser Danske Bank i en meddelelse, der er offentliggjort på bankens hjemmeside fredag.

»Kryptovalutaer repræsenterer en væsentlig digital innovation inden for finansielle services, og vi anerkender, at der er et betydeligt globalt marked for kryptovalutaer, og at mange kunder finder kryptovalutaer interessante,« skriver banken.

»Samtidig ser vi lovende perspektiver i blockchain-teknologien, som kryptovalutaer er baseret på, men som finansiel institution har Danske Bank imidlertid fortsat en meget forsigtig tilgang til kryptovalutaer, og det er der flere årsager til,« lyder det videre.

Ny lovgivning på vej

Danske Bank fremhæver blandt andet, at handel med kryptovalutaer ikke altid har tilstrækkelig gennemsigtighed. Derfor kan det blive svært at opfylde bankens forpligtelser til at bekæmpe økonomisk kriminalitet og hvidvask.

Samtidig fremhæver banken, at handel med kryptovalutaer kun delvis er omfattet af finansiel regulering, og forbrugerne opnår derfor ikke altid den forbrugerbeskyttelse, der er forbundet med regulerede finansielle produkter.

Endvidere fremfører banken, at kursdannelsen på kryptovalutaer er uigennemsigtig og præget af meget store udsving, ligesom man som investor har begrænset indsigt i, hvordan markedet udvikler sig, og hvad der driver kursen.

»Af disse årsager er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at handle kryptovalutaer eller finansielle instrumenter baseret på kryptovalutaer på Danske Banks handelsplatforme, og som hovedregel fraråder vi vores kunder at investere i denne type aktiver,« skriver banken:

»Vi kan dermed heller ikke for nuværende tilbyde investeringsrådgivning om kryptovalutaer eller finansielle instrumenter baseret på kryptovalutaer.«

Udenlandske banker har meldt sig på banen

Danske Bank fremhæver dog, at banken er positivt stemt over for den EU-regulering, der er under udarbejdelse, da den forventes at sikre bedre regulering af markedet for kryptovalutaer og andre typer af kryptoaktiver som for eksempel stablecoins.

Nordea har også tidligere meddelt, at banken heller ikke vil tilbyde sine kunder handel med kryptovaluta.

Flere internationale storbanker som amerikanske J.P. Morgan har dog valgt at tillade deres kunder handel med bitcoin, ethereum og andre kryptovalutaer.