Amerikanske aktier lukker i plus: »Der er glæde at spore trods alt«

Trods det mudrede amerikanske præsidentvalg sluttede de amerikanske aktier i et plus. Men det er ikke en bredt funderet fremgang.

Det mudrede amerikanske præsidentvalg rystede ikke de amerikanske aktiemarkeder onsdag. På Wall Street sluttede dagen med stigninger i alle aktie-indeks. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chip East

Selv om Biden og Trump fortsat slås om, hvem der skal være den næste amerikanske præsident, så blev onsdag en god dag på de amerikanske aktiemarkeder.

De tre store indeks lukkede alle positivt. Mere præcist lukkede S&P500 i et plus på 2,20 pct. Dow Jones i et plus på 1,34 pct., mens Nasdaq lukkede i et plus på hele 3,85 pct.

»Det har været meget sjovt at følge med i. Det mudrede resultat og tætte løb skulle have sendt aktierne ned. Men det har det ikke gjort. Der er en eller anden glæde at spore trods alt,« siger chefstrateg hos PFA Pension, Tine Choi Danielsen.

Hun fremhæver samtidig, at der ikke er tale om en bred fremgang på aktiemarkederne.

Chefstrategi PFA Pension Tine Choi Danielsen

»Hvis man dykker ned i sektorerne, så er det finans, råvarer og industri er ikke med. Det er ikke et bredt funderet aktiekursstigning.«


»Vi har været vant til at tech-aktierne har trukket rigtigt meget, men hvis man dykker ned i sektorerne, så er finans, råvarer og industri ikke med. Det er ikke et bredt funderet aktiekursstigning,« siger Tine Choi Danielsen og påpeger, at det er spørgsmålet om kommende hjælpepakker, som spiller ind.

»Hvis demokraterne havde fået det hvide hus og kongressen, havde Biden kunne komme igennem med meget større stimulanspakke, end han kan med en delt kongres. Det rammer negativt på de vækstfølsomme aktier,« siger Tine Choi Danielsen.

Kræver omtælling

Biden har i valgkampen lagt op til en hjælpepakke på gigantiske 2.000 mia. dollar, mens Donald Trump har lagt op til en hjælpepakke på mellem 500 mia. dollars og 1.000 mia. dollar.

Tine Choi Danielsen understreger, at der de kommende dage kan komme mere usikkerhed på markederne, så længe valget stadig ikke er afgjort.

»Trump har været ude og sige, at han kræver genoptælling i Wisconsin og Pennsylvania. Kommer han igennem med kravene i bare en af staterne, så vil det skabe usikkerhed. Der vil jeg forvente at aktiemarkederne vil sætte sig,« siger Tine Choi Danielsen

»Jeg er ganske sikker på, at uanset hvordan lovgivningen er i de enkelte delstater, så vil Trump gøre alt for at få en ny afstemning. Han vende hver en sten for at kunne gøre det. Medmindre delstaterne melder klart ud, at der ikke er noget at komme efter,« siger Tine Choi Danielsen og fremhæver, at det for aktiemarkederne i sidste ende ikke er afgørende, hvem der ender med at blive præsident.

Det afgørende er at få usikkerheden om, hvem det bliver fjernet.