To partier forlod forhandlinger om hjælpepakker: »Regeringen er arrogant«

Forhandlingerne om nye hjælpepakker til erhvervslivet trækker ud, og i går aftes forlod DF og LA Erhvervsministeriet, fordi regeringen ikke vil gøre nogle indrømmelser og optræder »arrogant«.

Morten Messerschmidt kalder regeringen »arrogant«, efter at Dansk Folkeparti har forladt forhandlingerne om nye hjælpepakker. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det er endnu ikke lykkedes at nå frem til en aftale om nye hjælpepakker til erhvervslivet. Dansk Folkeparti og Liberal Alliance forlod i løbet af mandag aften forhandlingerne i Erhvervsministeriet, som varede indtil klokken 1.30 natten til tirsdag.

På Twitter begrundede Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, partiets beslutning med, at forløbet var »grotesk«, og at regeringens opførsel var »arrogant«. Det skyldes, at regeringen ifølge Morten Messerschmidt fuldstændig har afvist Dansk Folkepartis tre krav, der blandt andet indebar et samlet krav fra blå blok om mere inddragelse af Folketingets partier i regeringens beslutninger om nedlukninger og restriktioner.

Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, begrundede over for TV 2 sit partis udvandring fra forhandlingerne med, at regeringen ikke var parat til at lave initiativer, der skal sætte gang i forbruget og væksten.

Fra de partier, som ikke havde forladt forhandlingerne, skrev Konservatives Mona Juul på Twitter, at forhandlingerne havde varet for længe, mens Zenia Stampe fra de Radikale skrev på Facebook, at »grundlæggende problemer« stadig er langt fra at blive løst.

Klokken er 1.30, og jeg er på vej hjem fra forhandlinger om hjælpepakker til kulturen. Regeringen har travlt med at...

Slået op af Zenia StampeMandag den 26. oktober 2020

Venstre gik til gårsdagens forhandlinger med en række forslag, som Jakob Ellemann-Jensen har beskrevet i et opslag på Twitter. Et af disse er, at resten af danskernes indefrosne feriepenge skal udbetales, men ifølge Morten Messerschmidt vil regeringen ikke indfri det ønske. Derudover efterlyser Venstres formand mere gennemsigtighed om regeringens restriktioner og opfordrer til at lancere en bedre teststrategi.

Da de seneste hjælpepakker blev vedtaget i september, var Dansk Folkeparti og Liberal Alliance heller ikke blandt aftalepartierne.

Forhandlingerne i Erhvervsministeriet genoptages tirsdag.