Nyhedsbureau tager bladet fra munden over for Trine Bramsen: Hendes angreb er uden hold i virkeligheden

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) blev i december vred på en Ritzau-journalist, da journalisten ifølge ministeren opførte sig uforskammet på hendes kontor. Men det er ikke rigtigt, lyder svaret nu fra nyhedsbureauets topchef, der har hørt lydoptagelsen igennem.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) ankommer til samrådet torsdag om samarbejdet med Forsvaret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Under et åbent samråd torsdag om forsvarsminister Trine Bramsens (S) samarbejde med Forsvarskommandoen og den nytiltrådte forsvarschef sendte ministeren lidt af en bredside afsted mod den tidligere Ritzau-journalist Thomas Hee.

Journalisten stod i december bag et meget omtalt dobbeltinterview med forsvarsministeren og den nytiltrådte forsvarschef, Flemming Lentfer. Ifølge en artikel i netmediet OLFI havde Trine Bramsen insisteret på også at deltage.

Flere gange undervejs svarede ministeren på spørgsmål direkte rettet mod forsvarschefen, og på et tidspunkt blev Trine Bramsen så sur, at hun stormede ud af lokalet, da hun følte sig ydmyget på sit eget kontor af journalisten, som ikke ville interviewe hende, men kun viste interesse for den nye forsvarschef.

På samrådet fortalte Trine Bramsen i umiskendelig tydelige vendinger, at hendes vrede skyldes, at Ritzaus journalist havde opført sig både »ubehøvlet« og »uvornt« undervejs i dobbeltinterviewet ved blandt andet at gøre det meget klart, at han slet ikke ønskede at interviewe ministeren, men kun den nye forsvarschef.

Der må være grænser for, hvordan man bliver behandlet som politiker, lød det fra Trine Bramsen, som fastslog, at politikere og ministre ikke er cirkusheste, og at hun også fremover har tænkt sig at sige kraftigt fra, hvis hun oplever folk komme ind på hendes kontor og opføre sig uforskammet.

»Da den pågældende journalist møder op på mit kontor, siger han noget i retning af: 'Luk, dig gider jeg ikke tale med',« sagde Trine Bramsen på samrådet.

Har lyttet bånd igennem

Efter at have set samrådet har Ritzau valgt at tage til genmæle. For Trine Bramsens udlægning af interviewet passer ifølge nyhedsbureauets administrerende direktør og chefredaktør, Lars Vesterløkke, simpelthen ikke.

»Jeg har lyttet interviewet igennem, og journalisten er hverken »ubehøvlet« eller »uvorn« over for ministeren eller forsvarschefen. Og på intet tidspunkt siger han, 'luk, dig gider jeg ikke snakke med – jeg gider kun snakke med forsvarschefen', eller noget, der ligner, sådan som hun fortæller under samrådet,« skriver Lars Vesterløkke i en mail til Berlingske.

Han fortæller, at Ritzau i en længere periode havde forsøgt at få et tiltrædelsesinterview med den nye forsvarschef, Flemming Lentfer, og så frem til interviewet. Han kan dog heller ikke helt genkende det skarpe billede af interviewet, som tegnes op i OLFI.

»Vores opfattelse af interviewaftalen var, at det var et tiltrædelsesinterview med forsvarschefen, hvor forsvarsministeren skulle sidde med, hvilket var helt fint med os. Men vi kan forstå, at ministeren havde en anden opfattelse af aftalen, og at præmissen ikke var tilstrækkeligt afklaret. Det beklager vi. Det fylder ganske lidt i interviewet, som foregik pænt og ordentligt,« skriver Lars Vesterløkke.