Hvis målet er svært at nå hopper hun bare højere

40 år søndag. Berlingskes Nathalie Ostrynski har sine meningers mod og er en forrygende fortæller.

Nathalie Ostrynski forener humør og skrivetalent i en og samme person. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Nathalie Ostrynski spillede basket i sin barndomsby Hadsten og havde efter sigende et veludviklet talent for spillet.

Hendes beskedne højde taget i betragtning, siger det meget om hendes tilgang til tingene.

Ingen skal fortælle hende, hvad hun kan og ikke kan. Hvis kurven er svær at nå, hopper hun højere.

Det har bragt hende vidt omkring som journalist på Berlingske, hvor hun har været hele sin 11 år lange journalistiske karriere, hvis man ser bort fra et år på Kristeligt Dagblads politiske redaktion. Som en af få medarbejdere på Berlingske, hvis ikke den eneste, har hun skrevet for både Business, Indland samt kultur- og livsstilsredaktionen AOK. Lange fortællinger med mennesket i centrum er hendes speciale. Senest er hun blevet konstitueret redaktør på AOK efter halvandet år som souschef, hvor hun har evnet at spille sine medarbejdere bedre.
20. december fylder hun 40 år. 

Som efternavnet indikerer, er Nathalie Ostrynskis ophav polsk, og i 2018 rejste hun til Polen for at skrive en reportageserie om sine forældres hjemland. Et land og en baggrund hun brugte en del af sin barn- og ungdom på at forstå betydningen af, mens hun i dag får blanke øjne af traditionelt tilberedte kåldolmer serveret i en polsk baggård til den nette sum af 20 kroner. For serien blev hun nomineret til Den Danske Publicistklubs fortællerpris.

Energisk maggiterning

I det hele taget er Nathalie Ostrynski ikke bleg for at bringe sig selv og sine holdninger i spil. Debatpotentialet er ofte stort i hendes journalistik, hvad enten hun skriver om skabsamning, forældre der trækker farvellet ved børnehavebussen i langdrag eller pædagoger, som kysser på børn. De senere år har hun blandt andet skrevet klummer og kommentarer i Berlingske, ligesom hun ved flere lejligheder er blevet benyttet i News & Co. på TV 2 og i Go’ Morgen Danmark.

Som person er hun en maggiterning af god energi, højt humør, vid og sjov.

Privat er hun på 19. år sammen med sin mand Anders, og de bor med børnene Hannah og Arthur i Valby. Familien har for nylig erhvervet sig et sommerhus i Nordsjælland, hvor de tilbringer mangt en weekend ved havet og i skoven. I den forbindelse har Nathalie Ostrynski netop købt en mountainbike og bekendtgjort, at der er en ny lycradame i byen.