Aldrende rockstjerne stopper med at turnere – igen

Ozzy Osbourne siger, at hans krop stadig er »fysisk svag« på trods af alverdens medicinske og kirurgiske indgreb.

 
Ozzy Osbornes planlagte farvelturné bliver nu aflyst. Video: AP/Ritzau Scanpix. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prince of Darkness, Mørkets Fyrste, rockstjernen Ozzy Osbourne har annonceret, at den ellers planlagte afslutning på verdensturneen ikke bliver til noget alligevel. Det skriver Ozzy Osbourne på Facebook.

Årsagen er, måske ikke overraskende, at hans helbred ikke kan holde til turnélivet.

Den 74-årige rocker udtaler, at det »måske er en af de sværeste ting«, han nogensinde har skullet dele med sine loyale fans. Han henviser til en episode i 2019, hvor han ifølge nyhedsbureauet AP faldt og skadede en nakkehvirvel.

Det er den ulykke, der stadig spøger.

»Min sangstemme har det fint. Men efter tre operationer, stamcellebehandlinger, endeløse fysioterapisessioner og nyligst den revolutionerende Cybernics (HAL)-behandling, så er min krop stadig fysisk svag,« udtaler Ozzy Osbourne i pressemeddelelsen.

Ozzy Osbourne blev først kendt som frontmand i bandet Black Sabbath, der blev dannet i 1967. Siden har han levet et vildere liv end de fleste, men også et liv hvor han har kæmpet med stof- og alkoholafhængighed.

Samme afhængighed var årsag til, at han blev smidt ud af Black Sabbath i 1979, men han fik siden en succesfuld solokarriere.

Allerede i 1992 annoncerede han første gang, at det var slut med at turnere. Det gjorde han med farvelturneen »No More Tours tour«.

»No More Tours tour II« begyndte i 2018, og den skulle efter flere års pause være genoptaget nu med en række koncerter i Europa, herunder i Sverige, Finland, Tyskland og Storbritannien.

»Jeg føler mig meget ydmyg over den måde, I alle tålmodigt har holdt på jeres billetter i al denne tid, men er nu nået til den erkendelse, at jeg ikke med god samvittighed er fysisk i stand til at gennemføre min kommende europæiske og britiske koncerter, fordi jeg ikke kan klare alle de påkrævede rejser,« skriver Osbourne på Facebook og fortsætter:

»Tro mig, når jeg siger, at tanken om at skuffe mine fans virkelig fucker mig op, mere end I nogensinde vil vide.«

Udover skavankerne fra sin ulykke lider Ozzy Osbourne af Parkinsons sygdom, en hjernesygdom, der fører til rystelser og hæmmede bevægelser.