Slagsmålet om Fælleden fortsætter ufortrødent: Nu kærer bygherre beslutningen om standsningen af byggeriet

Efter at byretten midlertidigt har sat en stopper for byggeriet på Amager Fælled, ønsker bygherren nu denne afgørelse for en højere retsinstans. Derfor skal sagen i landsretten.

Lærkesletten på Amager Fælled er en slagmark. Mens bygherren gerne vil bygge ejendomme, forsøger flere foreninger at få byggeriet stoppet. Det er det blevet midlertidigt, men den beslutning kærer virksomheden Fælledby nu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slaget om byggeriet på Amager Fælled har stået på i lang tid, og med de seneste udviklinger tyder det på, at det langtfra er afgjort.

Mens bygherren, Fælledby, vil bygge ejendomme, forsøger en række foreninger at få byggeriet standset. Det er det blevet midlertidigt i byretten, men den beslutning kærer virksomheden Fælledby nu.

Det er sket efter grundig overvejelse, oplyser Fælledby i en pressemeddelelse. Bygherren er uenig i beslutningen om, at byggeriet skal standses foreløbigt.

Direktør Erling Thygesen kalder sagen for principiel. Han oplyser, at Fælledby vil kære beslutningen om den midlertidige afbrydelse af byggeriet, og dermed skal sagen prøves ved en højere instans.

»Fælledby P/S har hele tiden udviklet området ved Amager Fælled efter de forskrifter og vejledninger, vi har modtaget fra kommunen og Miljøstyrelsen. Alligevel er vi nu endt i limbo mellem de tilladelser, vi har fra kommunen, og byrettens kendelse. Derfor skal sagen prøves i landsretten, så vi – og andre bygherrer – kan være helt sikre på, hvad vi må, og hvad vi ikke må både i nuværende og fremtidige byudviklingsprojekter,« siger direktøren.

17. august blev der truffet en afgørelse i sagen om byggeriet.

Gruppen kaldet Amager Fælleds Venner, der er stærk modstander af byggeriet, har stævnet Fælledby, idet gruppen vil have byggeriet stoppet af hensyn til naturen i området.

Byggeriet blev i juli stoppet efter klager fra blandt andre Danmarks Naturfredningsforening og Amager Fælleds Venner. Klagerne gik blandt andet på, at arten stor vandsalamander, der er beskyttet af EU-regler, levede og ynglede i byggeområdet.

Amager Fælleds Venner skulle dog stille en sikkerhed på to millioner kroner, før byretten ville nedlægge forbud mod at fortsætte byggeriet.

Dette skulle ske inden for en uge, og de penge havde gruppen tilsyneladende fundet, skrev Enhedslistens spidskandidat til overborgmesterposten i København, Line Barfod, på Facebook.

Fælledby lægger vægt på, at der ikke er faldet endelig afgørelse i klagesagerne, der drejer sig om et væld af klager over byggeriet, som kritikerne mener vil være til skade for vandsalamanderen.

Fælledby kan på nuværende tidspunkt ikke vurdere, hvor lang tid projektet bliver forsinket, og hvad det betyder for projektets tidsplan og økonomi, oplyser bygherren i pressemeddelelsen.