Nu bliver der måneder med forsinkelser på en af de store indfaldsveje til København

Fra mandag og 12 uger frem vil trafikken blive påvirket, når det store Ringvejskrydset i Glostrup bliver delvist lukket.

Ringvejskrydset i Glostrup, som nu skal bygges om, så den kommende letbane kan krydse Roskildevej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hovedstadens Letbane
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du fra mandag morgen skal i bil eller bus gennem et af de mest trafikerede vejkryds på den københavnske vestegn, bør du læse med her.

Tidligt mandag morgen bliver Ringvejskrydset i Glostrup delvist spærret i 12 uger, og det vil medføre forsinkelser og omkørsler i trafikken.

Fra mandag morgen begynder Hovedstadens Letbane en ombygning af krydset, så den kommende letbane kan køre igennem krydset med trafik på begge sider.

I krydset møder Hovedvejen Søndre Ringvej og Nordre Ringvej. Letbanen skal følge ringvejen.

Hovedvejen er vest og øst for Glostrup bedre kendt som Roskildevej og er en af de helt store indfaldsveje til København.

Krydset vil i de 12 uger være spærret i både vestlig og østlig retning via Hovedvejen, ligesom der vil være spærret for alle venstresving i krydset.

»Der vil fortsat være åbent for gennemkørsel for biltrafikken på Ringvejen i både nord- og sydlig retning gennem krydset samt mulighed for at foretage højresving i samtlige retninger,« hedder det i en nyhed fra Hovedstadens Letbane.

Cyklister og gående vil fortsat kunne krydse Ringvejen via Hovedvejen i begge retninger, lyder det også.

Fra klokken 7 til 22

»Arbejdet vil blive udført på hverdage i tidsrummet klokken 7 og 22 samt i weekenden fra klokken 8 til klokken 18 i henhold til Glostrup Kommunes forskrift om miljøhensyn ved anlæg af letbanen,« oplyser Hovedstadens Letbane:

»Forud for selve omlægningen bliver der opsat varslingstavler, der informerer bilister om de trafikale ændringer, som spærringen vil medføre. Der vil også blive opsat tydeligt markerede omkørselsruter«.

På Hovedstadens Letbanes hjemmeside kan du se, hvilke omkørselsruter du med fordel kan benytte dig af. Du kan også se, hvor i krydset arbejdet skal foregå.

»Vi anbefaler, at du planlægger din tur på Trafikinfo.dk, inden du sætter dig bag rattet, så du kører udenom krydset i perioden, hvor spærringen finder sted,« lyder det fra selskabet:

»Den delvise spærring af krydset vil ligeledes påvirke busserne i området. Hvis du rejser med bus, er det en god idé at tjekke Dinoffentligetransport.dk eller Rejseplanen.dk, inden du tager afsted.«