Efter brudt kontrakt, dyrere regning og lang ventetid: Nu er der igen gang i renoveringen af ikonisk svømmehal

Svømmehallen skulle have stået klar i maj 2021, men det har flere konflikter stået i vejen for.

 
Frederiksberg Svømmehal onsdag den 9. februar 2022. Svømmehallen har siden maj 2020 gennemgået en større renovering, som har trukket så meget i langdrag, at kontrakten med entreprenøren tidligere er blevet revet i stykker. Nu er der nyt om genåbningen. Video: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Historien om miseren på Frederiksberg er efterhånden lang.

Men efter forsinkelse på forsinkelse, en brudt kontrakt og en langt dyrere regning end først antaget ser det nu ud til, at Frederiksberg Svømmehal kan ane lyset for enden af tunnellen.

Den omfattende renovering er nemlig sat i gang igen, og nu forventes svømmehallen at stå klar i slutningen af næste år.

Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse efter et møde i Magistraten mandag.

Her valgte byens politikere en ny entreprenør til projektet i et genudbud, efter at kommunen opsagde kontrakten med den tidligere entreprenør, Skou Gruppen A/S, i januar.

»Vores svømmehal er en af de ældste og smukkeste i hele landet – og den har været meget savnet, lige siden den lukkede for renovering. Jeg er glad for, at vi nu har fundet en ny entreprenør til opgaven, så vi kan åbne svømmehallen hurtigst muligt,« siger borgmester Michael Vindfeldt (S) i meddelelsen.

Selvom svømmehallen kan betegnes som smuk og historisk, er den ikke vedligeholdt godt nok, har borgmesteren før udtalt. Det er derfor, at det i første omgang blev besluttet, at den skulle renoveres.

Men det kom store konflikter mellem Frederiksberg Kommune og entreprenørfirmaet i vejen for.

Tilbage i 2005 blev dette billedet taget af kurbadet i svømmehallen, hvor der blandt andet var et meget saltholdigt bassin kaldet »det døde hav«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Valente/Ritzau Scanpix (arkiv).

Kommunen mente ikke, at firmaet ville kunne leve op til samarbejdsaftalen og tidsplanen, mens kommunen omvendt blev beskyldt for ikke at leve op til aftalen og for at være klar til både at gå på kompromis med normer og regler.

Mens de to parter fortsætter konflikten i Voldgiftsnævnet, har Frederiksberg altså nu fundet en hel ny entreprenør, og »arbejderne går i gang med det samme,« lyder det i pressemeddelelsen.

Svømmehallen skulle have stået færdig i maj 2021. Det tidspunkt blev senere udskudt to gange. Desuden lød prisen først på 70 og senere 100 millioner kroner –  det er den samme pris, andre kommuner giver for en helt ny svømmehal, som Berlingske før har skrevet.

Og nu lyder vurderingen altså, at svømmehallen står klar i slutningen af 2023. Er du interesseret i at følge mere med i projektet, kan du tage imod Frederiksbergs invitation om at komme forbi en åben byggeplads for alle interesserede. Arrangementet finder sted lørdag 29. oktober klokken 10 til 12.