Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal udskydes på ubestemt tid – og koster flere penge end planlagt

Planen for renoveringen af Frederiksberg Svømmehal kommer ikke til at holde, og derfor udskydes svømmehallens genåbningsdato – igen. Denne gang er der ikke fastlagt en dato for, hvornår badeglade gæster kan komme tilbage til den højt skattede svømmehal.

Frederiksberg Svømmehal renoveres blandt andet på grund af nye, skærpede miljøkrav fra Miljøministeriet. Derudover er bygningen nedslidt og trænger til en renovering ifølge Frederiksberg Kommune. Arkivfoto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere

Frederiksberg svømmehal skulle efter planen stå klar til at tage imod gæster i juli efter mere end et år med omfattende renovering af den gamle bygning.

Det står nu klart, at borgere på Frederiksberg må kigge langt efter en tur i svømmehallen, da renoveringsplanen ikke kommer til at holde.

Og det er ikke første gang, at Frederiksberg Kommune må udskyde genåbningsdatoen. I første omgang var genåbningen sat til maj, hvilket senere blev udskudt til juli.

Nu er tidsplanen skredet så meget, at konsekvenserne skal vurderes, før Frederiksberg Kommune tør at melde noget ud.

Ifølge Nikolaj Bøgh (K), der er formand for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg er det beklageligt, at genåbningen endnu en gang udskydes.

»Vi er mange, der savner Frederiksberg Svømmehal, og som havde glædet os til, at den åbnede igen. Derfor er jeg meget ked af, at vi må vente endnu længere, før svømmehallen genåbner. Jeg håber på forståelse fra alle brugerne, som dette desværre også rammer hårdt,« siger Nikolaj Bøgh (K) i en pressemeddelelse.

Dyr renovering

Det er ikke kun mere tid, som den omfattende renovering af den næsten 100 år gamle svømmehal kræver.

Der skal også flere penge til, før den populære svømmehal kan stå klar.

Da Frederiksberg Kommune i foråret 2019 besluttede, at svømmehallen skulle renoveres, blev prisen estimeret til at ligge på omkring 70 millioner kroner. Senere er yderligere udgifter på 30 millioner kroner kommet til, så prisen nu lyder på 100 millioner kroner.

Det svarer cirka til samme pris, som andre kommuner betaler for at få bygget en helt ny svømmehal.