Bent Fabricius-Bjerre får plads opkaldt efter sig

Fremover vil tonerne af den folkekære komponists musikstykker kunne høres fra en central plads på Frederiksberg, som nu bliver opkaldt efter Bent Fabricius-Bjerre.

Musikeren Bent Fabricius-Bjerre var den første, der deltog i Mikael Bertelsens nye nekrologformat »Det sidste ord«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Lindved/TV 2
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Tak for denne gang«.

Det var Bent Fabricius-Bjerres sidste ord, da han deltog i Mikael Bertelsens nekrologprogram af samme navn, »Det sidste ord«.

Han døde 28. juli 2020, 95 år gammel. Men med sange som »Forelsket i København« og kendingsmelodien fra »Matador« og »Olsen Banden«-filmene har den folkekære komponist så godt som skrevet sig ind i udødeligheden.

Og nu får Fabricius-Bjerre også sin egen plads på Frederiksberg.

Det besluttede Frederiksberg Kommunes Miljø-, Bynatur og Mobilitetsudvalg på et møde mandag.

Valget er faldet på et område, der tidligere gik under navnet Solbjerg Plads. Det er det blandt andet, fordi der i forvejen er etableret et underjordisk lydanlæg, hvor tonerne af Bent Fabricius-Bjerres musikstykker lejlighedsvist vil kunne nydes, skriver kommunen.

Født i kommunen

Kommunalbestyrelsen besluttede allerede i januar i år, at Bent Fabricius-Bjerre skulle optages i kommunens Plads- og Vejnavnebank med henblik på at navngive en egnet lokalitet på Frederiksberg efter ham.

Nu er valget altså faldet på Solbjerg Plads, som ligger mellem Frederiksberg Centeret, Frederiksberg Hovedbibliotek og uddannelsesinstitutionerne Copenhagen Business School samt Frederiksberg Gymnasium.

Og en plads dedikeret til Bent Fabricius-Bjerre på Frederiksberg er næppe tilfældig. Han blev nemlig født i kommunen 7. december 1924, hvor han også boede sammen med sin familie frem til 1945.

Næste skridt i omdannelsen af Solbjerg Plads til Bent Fabricius-Bjerres Plads bliver at indkøbe nye skilte og arrangere en åbningsceremoni med et orkester, der vil spille nogle af komponistens mest kendte melodier, skriver TV 2 Lorry.