Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Venstre behøver ikke fjender, når det har Troels Lund Poulsen

Hvorfor er der så mange Troels-Lund-Poulsen-politikere, spørger Stig Wørmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Troels Lund Poulsen (V) har et problem, men det har han haft før og er sluppet fra det igen-igen.

Venstre behøver ikke fjender, når det har Troels Lund Poulsen. Han gør arbejdet gratis for dem. Berlingskes afsløring af den formentlig ulovlige fyring af direktøren for NFA, Inger Schaumburg, er en typisk appratjik-handling, som søges skjult bag formalistiske og bureaukratiske manøvrer. Det er magtpolitikkens sceneoptræden, men hvor alle har en fornemmelse af, hvad der er foregået i kulissen. Det er meget uskønt.

Samtidig er det netop den slags politik, ikke bare politisk stil, men faktisk gennemført politik, som kan give Klaus Riskjær vind i sejlene i kritikken af det politiske spil på Christiansborg: En fejlagtig og for mennesker sundhedsfarlig miljøpolitik er blevet ført i årevis. Stor opstandelse, da det opdages. Ministeren på området skal have problemet væk i en vis fart. Departementschefen »finder« en ansvarlig.

Ministeren kan midlertidig ånde lettet op og håbe, at går-den-så-går den! Når opklaringsfasen så begynder, kommer det næste svigt. Regeringskoalitionen skal stå sammen om den manipulerende minister. Støttepartiet DF får mundkurv på (Bent Bøgsted) og beholder den frivilligt, mens oppositionen hiver stikket hjem. Efter afsløringen af sagsforløbet og placeringen af ansvaret (ikke sket endnu) vil alle »sammensvorne«, nemlig ministerens hird, få travlt med at vaske hænder.

Næse eller fyring til ministeren? Vi kender spillet og er åh! så trætte af det. Hvorfor er der så mange Troels-Lund-Poulsen-politikere? Stig Wørmer, Kbh. S