Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Simon Simonsen er en politisk helt

Socialdemokraten Simon Simonsen har kritiseret partifællen Joy Mogensen, der har valgt at blive »solomor« ved hjælp af en sæddonation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Simon Simonsen fra Socialdemokratiet er en banebrydende politisk helt - i hvert fald er han en idealist med sin egen mening og gudskelov for det.

Han har vist noget, vi mangler mere af i dansk politik: en selvstændighed som et engageret selvtænkende individ med egen holdning.

Ganske vist skulle politiske ytringer gerne være i tråd med partiets politiske dagsorden, og er man uenig i en eller flere af holdningerne, bør man debattere det indbyrdes i partiet, men samtidig skal man også kunne tillade sig at ytre sine egne holdninger åbenlyst for at vise vælgerne, hvad man selv står for.

Hvis alle blot mente som partitoppen, så ville der ikke være behov for individer, men blot det frygtelige ord, partisoldat. En partisoldat er en person der uden meget indsigt, viden og selvstændig meningsdannelse blot synes det samme som partitoppen og klapper hælene i. Man har ikke en personlig holdning, men bøjer sig i støvet, når ledelsen fortæller, hvad man skal tro og mene.

Såfremt den socialdemokratiske ledelse ikke kan acceptere en person som Simon Simonsen, så har demokratiet fået endnu mere trange kår.

Idealister er dem, der har formet vores samfund. De er iderige, innovative og skabende og dem mangler vi nogle flere af, sådan cirka 179 stykker, tak.

Når man så ser på grunden til balladen med Simon Simonsen, så må jeg give ham ret. At en kvinde i dag kan gå på fertilitetsklinikken og vælge sig et barn, som man vælger en dukke i Fætter BR, viser, hvor afskyeligt og skæmmende vores samfund er blevet.

Et barn er ikke en handelsvare som en ny Gucci-taske, man kan vise veninderne, og det er ej heller et par nye sko, der følger moden. Et barn er en skabelse fra to personer i glæde og kærlighed.

Naturligvis findes der enlige, der på ganske fornuftig vis har sunde børn, som trives, men det er andre omstændigheder end at vælge fra hylde nr. 3.

Så Simon Simonsen er en politisk helt, der klart viser vejen for andre politikere. For allerhelst burde en politiker leve op til en selvstændighed med forståelse for ideologi, filosofi og patriotisme.

Jeg ønsker alt held for Simon Simonsen, og stemte jeg socialdemokratisk, så havde han min stemme.

Johnny F. Andresen, kandidat og 1. suppleant for Dansk folkeparti i Viborg