Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Drop regeringens ufatteligt dyre og uigennemtænkte idé om Lindholm

Morten Østergaard svømmede 30. marts de 3, 5 km fra Lindholm til havnen i Kalvehave. Men hvorfor svømme eller vade i land? spørger Joachim Brix-Hansen. Færgen vil jo sejle de op til 125 udviste kriminelle udlændinge fra Lindholm til Kalvehave/ Sjælland hver eneste dag fra tidlig morgen til sen aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maud Lervik / Ritzau Scanpix

Drop kriminelle udlændinge på Lindholm

De Radikales Morten Østergaard fik 30. marts vist, at det var en smal sag for ham (og sikkert mange andre) at svømme fra Lindholm til Kalvehave i det kolde vand. Men hvorfor svømme eller vade i land? Færgen vil jo sejle de op til 125 udviste kriminelle udlændinge fra Lindholm til Kalvehave/ Sjælland hver eneste dag fra tidlig morgen til sen aften, og disse personer vil komme i land i meget store grupper.

De 94 daglige busafgange fra Kalvehave mod de nærliggende byer Stege, Præstø og stationsbyen Vordingborg vil gøre det meget nemt for de udviste kriminelle udlændinge at sprede sig til hele Sjælland inkl. København og Lolland-Falster på meget kort tid. Og hvad vil myndighederne gøre med alle dem, som ikke når sidste færge tilbage til Lindholm om aftenen?

Vi Kalvehave-Møn-Vordingborg-borgere m.fl. føler os fortsat meget utrygge. Det kan seks politibetjente på havnen i Kalvehave ikke ændre ved. Man får ikke bedre styr på de udviste kriminelle udlændinge i Lindholm-Kalvehave. Tværtimod - af mange indlysende årsager.

Eftersom det nu er tydeligt for de fleste i hele landet, at man ikke løser, men flytter problemet med de udviste kriminelle udlændinge fra Jylland til øst-Danmark og oven i købet til et relativt tæt befolket, idyllisk turistområde midt i en af landets største turistkommuner, Møn-Vordingborg, opfordrer vi regeringen og DF til én gang for alle at droppe den for samfundet ufatteligt dyre og uigennemtænkte Lindholm ø-idé.

Det giver ingen mening at placere nogen som helst på en meget lille ø på kun fire hektar, når de sejles i land hver dag fra tidlig morgen til sen aften. Det er usmagelig symbolpolitik og spild af mindst 759 millioner gode skattekroner. Der må findes en anden, bedre, billigere og mere sikker løsning, som ikke involverer Lindholm-Kalvehave.

Joachim Brix-Hansen, Alliancen mod udrejsecenter Lindholm, Kalvehave