Verdens øjne kommer til at hvile på Jelling – ny udgave af populært spil får premiere i byen

Millioner og atter millioner har prøvet kræfter med det populære spil »Assassin's Creed«. Det nyeste spil i rækken handler om vikinger, og premieren kommer til at stå i den jyske by Jelling.

Når det nyeste »Assasin's Creed«-spil får premiere i den kommende uge, er det Jelling, som lægger by til premieren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Presse, Ubisoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I næste uge kommer der til at være fokus på den lille jyske by Jelling. Formentlig også internationalt. For den franske spilproducent Ubisoft lancerer det nye spil i rækken af »Assassin's Creed«-spil. Og det er Jelling – nærmere bestemt oplevelsescentret Kongernes Jelling – der lægger scene til begivenheden.

Det nye spil »Assassin's Creed Valhalla« kommer til at have de famøse og blodige vikinger i hovedrollen. Spillet er løst baseret på historien og foregår i 800-tallet. Det er netop vikingerne, der har fået Ubisoft til at vende blikket mod blandt andet Jelling, hvor Jellingstenene står som påmindelse om historiens vingesus.

Det er hovedbudskabet i en pressemeddelelse, som Kongernes Jelling, der hører under Nationalmuseet, har sendt ud.

»Kongernes Jelling er en del af Nationalmuseet, og man er fuldstændig klar over, at handling, våbnenes udseende, tøj og andre elementer kun er inspireret af historiske fakta. For Kongernes Jelling er det dog vigtigt at få nye grupper i tale, og når først interessen for vikinger er vakt, så skal vi nok være parate med den virkelige historie. Den er mindst lige så spændende,« lyder meldingen fra Kongernes Jelling i pressemeddelelsen.

Premieren finder sted 10. november. Samlet set er »Assassin's Creed« blevet solgt i over 140 millioner eksemplarer, mens det estimeres, at der er 95 millioner spillere på verdensplan.

Også en serie er på vej

Nyheden kommer, netop som Unisoft har indgået et samarbejde med streaminggiganten Netflix om at omdanne »Assassin's Creed«-universet til en streamingserie. Det er dog ikke første gang, spiluniverset bliver filmatiseret.

Det skete senest i 2016 med en film, som instruktøren Justin Kurzel stod bag.

»En spritny, liveaction »Assassin's Creed«-serie er på vej til Netflix. Aftalen inkluderer flere forskellige serier,« skriver Ubisoft i en pressemeddelelse og peger på, at der også er en animeret udgave på tegnebrættet.

Oplevelsescentret Kongernes Jelling kommer til at danne rammen om premieren på det nyeste spil i rækken i »Assasin's Creed«-universet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.