Ugens vinhit er lidt af et tigerbrøl til under 100 kroner, og samtidig er den et af de bedste køb, jeg længe har smagt. Den ligger i skarp konkurrence med en tør mousserende vin fra den russiske producent Abrau Durso, som jeg ved en tilfældighed fik købt et par flasker af for nylig.
Vores best buy kommer fra Mosel, nærmere bestemt Schloss Lieser, og der er tale om en tør fætter, der sprutter og spræller i munden på den helt rigtige måde. Hvis jeg skal være ærlig, har jeg gennem tiden haft et lidt anstrengt forhold til Liesers vine. Ofte har de været så svovlede og krudtagtige som en salut fra flagbastionen på Kronborg. Særligt som unge. Men måske er der en ændring på vej, for jeg synes ikke, det rigtigt fornemmes i ugens testflaske, der i øvrigt er lavet på riesling-druen. Vi har her fat i årgang 2018, der mange steder var lidt tung og syrefattig i Tyskland. Ikke desto mindre har Thomas Haag, som er manden bag vinen, fået friskheden godt frem.



