Jeg har før skrevet om Sashi Moorman, som efter min mening laver nogle af de bedste vine i Californien, når det kommer til bourgognedruerne og syrah. Moorman holder til Santa Barbara County nord for Los Angeles. Her dyrker han især markerne i Santa Rita Hills, hvor vinden fra Stillehavet køler druerne ned.
Moormans egen vingård hedder Domaine de la Côte, mens Sandhi-linjen normalt laves på indkøbte druer. I 2017 er det dog sådan, at hele 80 pct. af Sandhis pinot kommer fra egne marker, hvilket vinen bestemt ikke er blevet ringere af.
Moorman har studeret Bourgogne dybt og grundigt, og hans vine minder ofte mere om bourgogne end mange bourgogner. For eksempel gærer han oftest pinot noir-druerne i hele klaser inklusive stilkene, hvilket bidrager med både friskhed og et ekstra lag af raffinement i vinen, som jeg sætter meget pris på.
I forhold til det meste fra Bourgogne er denne Sandhi-pinot mere saftig og drikker trods den unge årgang (2017) væsentligt bedre nu end testens to rigtige bourgogner. Og så er prisen attraktiv. Jeg vil vove den påstand, at denne Sandhi-pinot smager lige så godt som mange bourgogner til den dobbelte eller tredobbelte pris.

Cuvée tradition rosé, Mas Bressades
Costières de Nîmes, Frankrig 2019
★★★☆☆☆
Ung og æblet rosé, som mere ligner hvidvin end rødvin. En blød og frisk terrassevin i provencestilen, som givet vil tilfredsstille mange roséelskere.
The Wine Company
65 kr. v. 6 fl.

Pinot noir reserva, Casa del Bosque
Casablanca Valley, Chile 2015
★★★☆☆☆
Sødmefuld og lettere syltetøjsagtig chilener med fin pinot noir-tone. Tiden og alderen har været vinen nådig.
Philipson Wine
60 kr. v. 12 fl.

Triathlon, Château Tanunda
Australien 2016
★★★☆☆☆
Mørk vin med meget mørk og krydret småjammy brombær- og blommefrugt. Giver ekstremt meget power for pengene, men rasper også munden op med tannin og holder 14,9 pct. Kravler lige op på tre stjerner.
Føtex
49 kr.

Chianti Rufina riserva, Frascole
Toscana, Italien 2015
★★★★☆☆
Granatrød/brunlig kulør. Let udviklet økosag med pæn dybde samt tørret kirsebærfrugt, chokolade og krydderier i næsen. Ret tør finish, så spis mad til.
H.J. Hansen/Vinspecialisten
195 kr.

Kepos, Ampeleia
Costa Toscana, Italien 2017
★★★★☆☆
Naturagtig grenachedomineret sag fra den toscanske kyst. Lys og frisk i frugten, men også klart reduktiv (i underskud af ilt) med let prikkende kulsyre i munden. Umiddelbart ikke noget træ at spore. Tager godt fat om gummerne.
Bichel Vine
140 kr. v. 6 fl.

Pinot Noir, Sandhi
Santa Rita Hills, Californien
★★★★★☆
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er fan af Sandhis vine. Denne pinot smager mere af bourgogne end de fleste bourgogner med alt godt fra skoven: skovbær, skovsø og underskov. Herlig saftig mund. Drikker allerede godt nu.
Laudrup
199 kr. v. 6 fl.

Savigny-les-Beaune 1 cru »Les Serpentières«, Domaine du Bois-Noël
Bourgogne, Frankrig 2017
★★★★☆☆
Meget lys sag, som kun nødtvunget giver noget fra sig. Langsomt dukker en lille sart pinot-næse op. Nogen frisk syre i munden.
Jysk Vin
295 kr. v. 3 fl.

Vosne-Romanée, René Cacheaux
Bourgogne, Frankrig 2017
★★★★☆☆
Klart mørkere stil end foregående savigny. Frugten er tæt og suppleres af lakrids og især træ, som p.t. dominerer smagsbilledet en del.
Greenwood Fine Wine
299 kr.