TV 2-chef stopper som direktør

TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, fratræder posten som nyhedsdirektør på kanalen.

Mikkel Hertz er nyhedsdirektør på TV 2, men fratræder sin stilling for at blive journalistisk chef. Fold sammen
Læs mere
Foto: Miklos Szabo

Efter fem år på posten som nyhedsdirektør i TV 2 fratræder Mikkel Hertz sin stilling. Der skal findes en ny nyhedsdirektør, og Mikkel Hertz vil fremover være journalistisk chef på TV 2 Nyhederne.

I begyndelsen af oktober blev Mikkel Hertz ramt af to blodpropper i hjertet, og han har været sygemeldt lige siden. 1. december vender han tilbage til rollen som nyhedsdirektør, indtil en ny er fundet. Når en ny nyhedsdirektør er fundet, vil Mikkel Hertz overgå til sin nye funktion.

»Jeg føler, at jeg er ved at være helt ovenpå igen efter behandling for to blodpropper i hjertet. Men det forløb har naturligvis givet anledning til en del personlige overvejelser – herunder også et ønske om arbejdsmæssigt ind imellem at kunne lette foden lidt fra speederen. Derfor er jeg rigtig glad for den aftale, vi sammen har lavet, for jeg holder umådeligt meget af TV 2 som arbejdsplads,« siger Mikkel Hertz i en pressemeddelelse.

Mikkel Hertz og TV 2 kom i fokus i efteråret, da sexismedebatten og #metoo i mediebranchen for alvor buldrede løs. Her kom det blandt andet frem, at medarbejdere på TV 2 – og særligt i nyhedsafdelingen – oplever en trusselskultur, kvindefjendskhed og en særdeles sexistisk kultur.

»TV 2 står foran en femårig strategiperiode, hvor vores digitale potentiale skal udfoldes. TV 2 PLAY skal vokse markant, og også på Nyhederne venter der en kæmpestor udviklingsopgave. Herudover står vi – i TV 2-koncernen i almindelighed og i Nyhederne i særdeleshed – foran en længerevarende kulturudvikling, hvor normerne for samarbejde skal gentænkes. Det er spændende og nødvendige projekter, som nye kræfter i toppen af Nyhederne bør stå i spidsen for, mens jeg selv vil bidrage fra en ny position,« siger Mikkel Hertz.

Administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen sætter nu gang i arbejdet med at finde en ny nyhedsdirektør til TV 2.

»Jeg har haft et meget tæt og supergodt samarbejde med Mikkel i mange år, og han har været den sikre hånd i mange journalistiske spørgsmål gennem tiden. Derfor er det vigtigt for mig, at Mikkel fortsætter på TV 2 i en rolle, hvor han stadig kan være med til udvikle vores journalistik og værne om vores troværdighed, for han er en af de dygtigste i Danmark på sit felt. Jeg vil gerne takke Mikkel for en utroligt flot indsats som nyhedsdirektør i de seneste fem år,« siger hun.

TV 2 omrokerer yderligere i direktionen, og kanalchef Lotte Lindegaard bliver fra 1. januar TV 2s indholdsdirektør og øverste ansvarlige for indholds- og nyhedsområdet. Samme dag træder hun ind i TV 2s direktion.