Trods ny udmelding nager et særligt krav de danske restauranter: »Det er stadig ikke sikkert, det giver mening for os at åbne«

Nu skal vi holde en meters afstand til hinanden, men det løser ikke alle problemerne for de danske restauranter, som overvejer slet ikke at åbne. Et særligt krav nager restauranterne.

»Et restaurantbesøg hos os er en længere oplevelse, så jeg vil være ked af det, hvis man kun må være på restaurant i tre timer. Hos os tager et restaurantbesøg typisk 4,5 time,« siger kok Rasmus Munk fra Michelin-restauranten Alchemist, som stadig venter på, at myndighederne giver det fulde overblik over restriktioner. Asger Ladefoged

Michelin-restauranten Alchemist har målt afstanden mellem restaurantens borde og stole adskillige gange. Med to meters afstand kunne 30 gæster finde plads i restauranten. Med halvanden meters afstand kunne restauranten have 38 gæster ad gangen. Ingen af delene ville gøre det muligt og økonomisk forsvarligt at åbne restauranten den 18. maj sammen de øvrige af landets restauranter.

Men nu har situationen ændret sig.