Test af røget laks: Skal du score en lækker laks, skal du til lommerne

Røget laks er et produkt, der findes i utroligt mange varianter og kvaliteter. Berlingskes mad- og vinredaktør Søren Frank samt kulturjournalist Søren Jacobsen Damm har testet fem slags. Et af produkterne viste sig at være helt i særklasse.

Både min kollega Søren Frank og jeg, har altid været af den opfattelse, at der oftest er en korrelation mellem høj pris og høj fødevarekvalitet. Det så vi tydeligt i sidste måneds test af svinekoteletter med skaft. Men som vi også opdagede tidligere på året, da vi testede lammekroner, kan man blive glædeligt overrasket og indimellem opleve, at de billige produkter sagtens kan konkurrere med de mere eksklusive. Ja, sågar nogle gange overgå dem.

Mit øje bliver stødt af det de trannede, brune områder. I det her prisniveau burde det ikke forekomme.

Gælder det så også røget laks? Produktet er et af landets mest solgte konsumprodukter og findes i utallige kvaliteter og prisniveauer. Vi havde til testen valgt at smage på den prismæssigt bedre ende af udvalget. Nu var spørgsmålet: Følger prisen kvaliteten?