Svinkløv blev VM-guldkokkens skæbne

Bocuse d'Or-vinderen Kenneth Toft-Hansens historie er den om en ambitiøs, teknisk begavet mesterkok, som fandt lykken i et gammelt badehotel af træ i den vilde natur oppe ved Jammerbugten.

Robert Szaniszlo

Første gang, jeg stiftede bekendtskab med Kenneth Hansen, som den 24-årige kok bare hed dengang, var i 2007. Aarhus-kokken, som var et ubeskrevet blad i min københavnerverden, var efter praktiktid på den velrenommerede Munkebo Kro på Fyn og job på Henne Kirkeby Kro og Molskroen nu endt som køkkenchef på den nu hedengangne, men dengang meget dejlige restaurant Prins Ferdinand i Den Gamle By i Aarhus.

Kenneth Hansen var nomineret med en hovedret til Årets Ret, som er vi madanmelderes pendant til filmmedarbejdernes Bodil-fest. Hansen tabte ved den lejlighed knebent i finalen til Rasmus Kofoed, hvilket langtfra er nogen skam, eftersom Geranium-køkkenchefen formentlig er den bedste konkurrencekok nogensinde.