Spisesteder i Københavns Havn: Nu kommer der street food-marked ved Nordre Toldbod

Københavns Havn får til foråret ni nye køkkener under ét tag i Nordre Toldbod. Målet er at blande »det bedste fra restaurationsbranchen med teknikkerne fra street food«.

»Ambitionen er at etablere en ny gastronomisk destination, der skaber autentiske, gennemførte og lokalforankrede madoplevelser af allerhøjeste kvalitet,« skriver Toldboden Seaside i en pressemeddelelse. Thomas Lekfeldt

I slutningen af marts ventes en række nye spisesteder ved Nordre Toldbod i Københavns Havn at slå dørene op for publikum – forudsat, at coronarestriktionerne, som vi kender dem i dag, til den tid er historie.

Der bliver tale om i alt ni køkkener under ét tag, der får navnet Toldboden Seaside, og som navnet antyder skal de nye spisesteder ligge ud til vandet, det bliver lige ved siden af Løgismose i Nordre Toldbod.

»Ambitionen er at etablere en ny gastronomisk destination, der skaber autentiske, gennemførte og lokalforankrede madoplevelser af allerhøjeste kvalitet,« skriver Toldboden Seaside i en pressemeddelelse. I løbet af det første år er det målet at blive »en af de mest besøgte restauranter i København«.

»Ambitionen er at etablere en ny gastronomisk destination, der skaber autentiske, gennemførte og lokalforankrede madoplevelser af allerhøjeste kvalitet,« skriver Toldboden Seaside i en pressemeddelelse. Thomas Lekfeldt

Det er kokken og forretningsmanden Jesper Julian Møller, der står bag Toldboden Seaside, ligesom han også ejer madmarkederne Reffen og Broens Gadekøkken – lige over for Nyhavn – i København samt Storms Pakhus i Odense.

Det var også Jesper Julian Møller, der stod bag Københavns Havns første store Street Food-marked på Papirøen. Dette er nu lukket, idet området er blevet omdannet til boligområde.

62 kokke på gaden

Toldboden Seaside søger syv selvstændige stadeholdere og en enkelt gastronomisk læremester, som skal binde projektet sammen. Målet er at kombinere restaurant- og street food-køkkenet og hyre kokke, der har arbejdet i nogle af landets bedste køkkener.

»Vi brænder for at hjælpe kokke med at blive selvstændige, og vi vil derfor fungere som en rugekasse for fremtidens restauratører. Hos os får stadeholderne et køkken, som de kan være med til at sætte personlige præg på og få hjælp med alt fra sparring og markedsføring til support og rengøring,« fortæller Jesper Julian Møller i pressemeddelelsen.

Hvad, der kommer på menuen, afhænger af de kokke, som får jobbet. Der kan dog blive tale om alt lige fra fisk, burgere og steaks til, hvad de nye kokke og stadeholdere måtte have lyst til at sætte på spisekortet.

Der bliver siddepladser inden- såvel som udendørs.

Jesper Julian Møller kalder Toldboden Seaside en hyldest til de kokke, der har knoklet i danske restauranter og for alvor har sat Danmark på det internationale gastronomiske landkort, og som nu vil ud at have deres eget køkken.

Når de nye kokke er ansat, vil Jesper Julian Møller have 62 selvstændige kokke fordelt på sine fire street food-markeder i København og Odense.