Københavnsk madmarked udvider – vil nu holde åbent året rundt

Sommermadmarkedet Reffen på Refshaleøen i København udvider med en 1.000 kvadratmeter stor spisehal og vil nu holde åbent hele året.

Reffen har udvidet madmarkedet med en indendørs spisehal. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Streetfood-glade københavnere kan nu glæde sig over en forlængelse af streetfood-sæsonen. Det store madmarked Reffen på Refshaleøen lukker nemlig ikke helt ned for vinteren, som det plejer, men udvider med en stor indendørs spisehal.

Det er en gammel maskinhal, der nu bliver en del af madmarkedet, og som har fået navnet Werkstatt.

Formålet er at gøre Reffen til en helårsforretning, og man ønsker at flytte stemningen fra det udendørs område ved vandet inden døre.

»Reffen har hele tiden været tænkt som et helårskoncept. Hallen, som vi nu udnytter, har vi haft fra starten. Det er et gammel B&W-værksted, der nu bliver udnyttet. Den har været brugt til udlejning, men det har corona sat en stopper for, og nu er det blevet til en spisehal med plads til det hele,« siger Ruben Passer, administrerende direktør for Reffen.

Der vil være seks faste madboder i Werkstatt. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Werkstatt er 1.000 kvadratmeter stor og vil vinteren igennem servere mad og drikkevarer. Foruden bespisning vil der også være masser af gratis arrangementer i hallen.

»Vi satser en del på musik, fordi de danske musikere ikke har haft meget at lave i år. Det skal ikke forstås som et decideret spillested, men som en del af det, man kan opleve herude. Det kan være blues eller jazz. Men det kan også være helt i en anden boldgade som bingo, biograf eller dragshows,« siger Ruben Passer.

Ikke kopi af Papirøen

Det nye koncept vækker minder om det hedengangne Copenhagen Street Food, der gjorde Papirøen til en plet i København, som alle var bekendt med. Det er samme ejere fra Papirøen, der står bag Reffen, og man ønsker samme stemning, men Werkstatt bliver ikke en tro kopi af Papirøen, siger Ruben Passer.

Ruben Passer

»Vi har taget det, der fungerede på Papirøen og ført det videre.«


»Vi ligger langt fra centrum, så det skal være noget særligt for at tage hele vejen herud. På Papirøen var der 20 køkkener, og her bliver der kun seks. På Papirøen var der ikke megen plads til underholdning og events, men det er der her. Vi har taget det, der fungerede på Papirøen, og ført det videre.«

Mange ville måske tøve med en udvidelse midt under en pandemi, men Ruben Passer mener ikke, at det er »risky business« at åbne en ny spisehal midt i usikkerheden.

»Investeringen har vi jo lavet i forvejen. Vi er ramt af coronarestriktioner, men vi vil prøve at få det bedste ud af det. Vi har 1.000 kvadratmeter, så man kan føle sig tryg. Det håber vi, at folk har lyst til at opleve, og at de vil bruge det som en destination. Det er en satsning at drifte i disse tider, men vi håber, vi kan gøre noget helt anderledes,« siger han.

Reffens madmarked åbnede i foråret 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

I den nye spisehal ligner konceptet »en rigtig restaurant«. Man kan fortsat komme ind fra gaden, men man kan som noget nyt også bestille bord og få servering ved sin plads.

Madkonceptet er en smule anderledes, end man kender det fra det udendørs madmarked. Hver bod har nu tre forskellige retter: forret, hovedret og dessert. Så har man lyst, kan man vælge at spise en treretters-menu. Man kan eksempelvis vælge mellem græsk, fransk og mexicansk mad.

Werkstatt er netop åbnet og holder åben torsdag til lørdag i denne uge. Fra 5. oktober er der åben alle ugens dage. Den udendørs del af markedet har åbent frem til 25. oktober.