Spansk vin har en eftersmag, der bare sprinter derudad som en fuldblodshingst

Spanien er varmt. Svedende varmt! Og dog formår de at lave elegante vine med en friskhed og dybde, der går lige i mit solar plexus. Hvordan bærer de sig ad? Svaret er enkelt. De dygtige wine makere udvælger højtbeliggende vinmarker fra skråninger med den rigtige soleksponering. Og kan de samtidig finde tudsegamle vinstokke fra kålalderen, der giver et lille og koncentreret udbytte – så har man grundmaterialet til noget stort.

I denne uge er det wine makeren Diego Magana, der står bag ugens feromonfremkaldende vinhit. Dominio de Anza er brygget på druer fra 80 år gamle vinstokke. Diego er en af de nye stjerner i Bierzo – et område, vi også skrev om for 14 dage siden. Sidst var det et elegant superkøb, der løb med palmerne. I denne uge skal jeg love for, at vi er blevet lukket ind i luksusafdelingen for modne kirsebær og mørke oliven. Smagen er helt vidunderlig med frisk luftighed og solmoden bærfrugt. Læg dertil en nymfeagtig syre, der nærmest danser rundt med en note af flæsk under armen. En betagende vin med en eftersmag, der bare sprinter derudad som en fuldblodshingst. Yippie-yi-yo-ki-yay, siger jeg bare – det her er godt!